Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra

Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra.

Känner ni som jag, att semester är inom räckhåll? Att man faktiskt redan nu kan börja räkna ner veckorna tills den ljuva ledigheten tar vid? Vi får hoppas att det helt underbara väder som maj har bjudit på i år kan få sätta tonen för den här sommaren. Jag tror att vi har varit iväg och badat fler kvällar i maj än vad vi badade på hela förra sommaren!

Idag tänkte jag tipsa om ett recept som passar otroligt bra så här i sommartider. Nämligen grönsaksbiffar i pitabröd. När jag serverar biffarna i pitabröd brukar jag göra dem ganska små, ungefär i storlek av en falafel. Biffarna går utmärkt att äta kalla som varma vilket gör det här till fin picknick mat. Eller servera på altanen en varm sommarkväll. Jag gillar upplägget där alla får välja själva vad de vill äta. Förhoppningsvis blir alla nöjda och glada då!
Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra
Rating
4 portioner
30 min

Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 1/2 dl solroskärnor
1 tsk rökigt paprikapulver
1 msk frysta örter
2 burkar kidneybönor (kokta)
2 dl majs
1 ägg
Färsk persilja
Salt och peppar
Sesamfrön
Pitabröd
Rödlök
Gurka
Färsk dill
50 g fetaost
Bladsallad
1. Skala lök, vitlök och morötter. Skär morötterna i grova bitar. Lägg detta i en matberedare med knivarna monterade.
2. Mixa tills morötterna är finfördelade. Lägg i solroskärnorna och kryddorna och fortsätt mixa en liten stund.
3. Skölj kidneybönorna och lägg i dem tillsammans med majsen, ägget och persiljan. Mixa ihop till en slät smet. Smaka av med lite salt och peppar.
4. Forma till små biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200°C.
5. Strö lite sesamfrön över biffarna och kör in biffarna i ugnen i cirka 20-30 minuter, eller tills de fått fin färg under och en hård yta ovanpå.
6. Fyll pitabröden med sallad, små grönsaksbiffar, skivad rödlök, skivad gurka och fetaoströra. Toppa gärna med färsk dill och lite smulad fetaost.

Fetaoströra

100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk dill
Salt
1. Smula fetaosten och blanda den med yoghurt och finhackad dill.
2. Smaka av med lite salt. Låt gärna stå svalt en timme innan servering.
Systembolagsnummer: 3105 219,00 kr

Och vad passar egentligen bättre att dricka en varm sommarkväll än ett glas rosé? Som Chill Out Delicate & Fruity. Ett fruktigt och friskt vin med inslag av hallon, björnbär och körsbär. Vinet har en lite djupare rosa färg, precis som jag vill ha det!

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager