Gustavs goda Halloumisallad.

Gustav Johansson, mannen bakom bloggen Jävligt gott, bjuder här på en riktigt läcker halloumisallad.

Halloumisallad
logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Halloumisallad

Ingredienser

  • paket á 200 g halloumi

  • 1/2 citron

  • 1 paket romansallad

  • 1/2 rödlök

  • 1 st pitabröd

  • 2 tomater

  • 1 knippe färsk bladpersilja

  • 1/2 zucchini

  • 1 gul paprika

  • 1/2 röd chili

  • 1 vitlöksklyfta

  • ½ dl olivolja + för stekning

  • 8 blad färsk mynta

  • salt

Gör så här

    1. Blanda ihop olivolja, saft från 1/2 citron, ½ finhackad röd chili, 1 finhackad vitlöksklyfta, rivna myntablad och salt och låt dra 10 minuter.

    2. Skär 1 pitabröd i ca 2×2 cm stora fyrkanter och fritera i en stekpanna med ca 1 cm rapsolja i tills gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

    3. Skölj salladen och persiljan. Grovhacka persilja, skiva tunna lökringar och skär tomaten i halvmånar. Blanda i en skål.

    4. Skiva halloumin i ca 7 m.m. tjocka skivor och zucchinin lika tjocka halvmånar. Stek halloumin, zucchinin och paprikan i stora bitar tills de får fin färg.

    5. Lägg ihop salladen genom att först tillsätta zucchini, paprika och dressing till salladsbladen och blanda väl. Lägg ut romansalladen på ett serveringsfat och bred därefter ut resten av grönsakerna.

    6. Toppa salladen med halloumi och friterat pitabröd. Servera med extra pitabröd.

Vintips till Halloumisallad:

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Vi tipsar om ett veganvänligt vin till salladen. Frisk och fruktig Riesling med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest.

Recept: Gustav Johansson