Svensk husmanskost till Ruffino Chianti | folk o folk

Svensk husmanskost till Ruffino Chianti

Hur gör sig egentligen en italiensk Chianti till svensk husmanskost? Vi lät Christian Bottegal från italienska vinproducenten Ruffino prova några svenska klassiker till sitt eget Ruffino Chianti. Se hur det gick i filmen ovan.

1. Kroppkaka
"Passar mycket bra med italienska viner. Definitivt fyra stjärnor av fem."  

2. Sill
"Inte den bästa kombinationen. Om jag måste sätta ett betyg, så två och en halv stjärna." 

3. Råraka
"Perfekt med Ruffino Chianti."

4. Köttbullar
"Kan inte tänka mig en bättre kombination. Fem stjärnor!"

Ruffino Chianti DOCG, 750ml
Art.Nr: 2310 — 85,00 kr
Rött vin

Ruffino Chianti DOCG, 750ml

Systembolagsnummer: 2310

Största vinet i Ruffinos portfölj är tveklöst deras chianti (uttalas khianti). Klassikern var en gång arketypen för italienskt vin med sin bastflaska och lätta odefinierade karaktär. Tidigare var chiantivinerna enligt lag uppblandade med vita druvor men idag är det tillåtet, och allt vanligare, att göra vinet enbart på sangiovese. Med moderna metoder får man fram viner med lättdruckna, fruktiga och friska egenskaper. Pris 79 kr.

Kategori

Fräsch drink på en av Sveriges mest sålda akvaviter.

Klassisk akvavit möter fräscha sommarsmaker.

Så beställer du ur folk o folks beställningssortiment.

Viggo visar hur du via folkofolk.se får tillgång till så många fler produkter än de som står på Systembolagets hylla.

Drinkar med Xanté.

Jonas och Sanna visar hur man gör två olika drinkar på Xanté.

Mixa en Screwdriver.

Apelsiner och vodka är vad du behöver. Niklas och Sanna visar hur du enkelt blandar ihop cocktailen Screwdriver.

Att tämja tanniner.

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Vad tänker Alexander Sjögren inför kock-VM?

Hur går tankarna inför Bocuse d'Or 2017?

Om madeirans storhetstid och vad man äter till.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Så väljer du vin till vilt.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia från O.P. Army visar hur man gör Pick me up Santa.

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Viggo springer Santa Run som julgran.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Tips om fatlagrad sprit

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

Gustav från Jävligt Gott gör svamppaj med Bea Szenfeld.

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Så minutröker du lax.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.