Vad dricker du till vegetariskt? | folk o folk

Vad dricker du till vegetariskt?

Rött till kött och vitt till fisk är en gammal sanning. Men vad dricker du till vegomaten som är populärare än någonsin just nu? I Systembolagets smakguide finns det bara en enda symbol för viner som ska passa till vegetarisk mat. Det innebär att alla viner som pryds med bilden av en rödbeta skulle passa all vegetarisk mat oavsett ingredienser och tillagningsmetod. Självklart är det ju inte så!

Nu har vinserien Patchwork utvecklat en smakguide som utmanar Systembolagets idé och visar på att bredden av smaker och tillagningssätt i vegoköket behöver matchas i vinutbudet. Och att det är tillagningsmetoden som är central snarare än råvaran. Vegoköket erbjuder sex smakgrupper att välja vin till: sallad & rawfood, ugnsbakat, kokt, stekt & friterat, grillat samt plockmat.

Patchworks vegetariska smaksymboler
Patchwork Marche Sangiovese Organic, box 3000ml
Art.Nr: 73165 — 151,00 kr
Rött vin

Patchwork Marche Sangiovese Organic, box 3000ml

Systembolagsnummer: 73165

Ett nytt, ekologiskt rödvin i Patchwork-serien. Det här italienska vinet passar utmärkt till lite kraftigare vegetarisk mat så som höstens långkok och mustiga grytor. Finns också på flaska.

Patchwork Marche Sangiovese Organic, 750ml
Art.Nr: 76750 — 59,00 kr
Rött vin

Patchwork Marche Sangiovese Organic, 750ml

Systembolagsnummer: 76750

Doften är fruktig med inslag av mörka skogsbär, körsbär och örter. Smaken är medelfyllig, kryddig och fruktig med trevliga inslag av mörka bär, choklad och en touch av örter. Finns också på box.

Patchwork Pinot Grigio
Art.Nr: 75766 — 59,00 kr
Vitt vin

Patchwork Pinot Grigio

Systembolagsnummer: 75766

Patchwork Pinot Grigio har en fräsch och fruktig doft av citrus och exotiska frukter. Smaken är även den frisk och fruktig med en pigg och uppfriskande syra. Passar utmärkt till buffér med smårätter, meze och raw food.


Ett rött vin med balanserad smak och fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, choklad, mynta och vanilj. Passar till vegetariska rätter som stekts i ugn eller friterats som till exempel friterade vårrullar eller krispiga kikärtsbiffar.

För att leva upp till visionen ”Till varje vegorätt finns ett vin som är rätt” är samtliga viner i Patchwork-serien sammansatta druvblandningar som matchar de olika smakgrupperna. 


En blend av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot och Malbec som ger rökiga och kryddiga toner, inslag av svarta vinbär, blåbär, choklad, mynta och vanilj. Toppen till stekta och grillade vegorätter som grillad halloumi eller vegoburgare. 

Kategori

Relaterat Innehåll