Vad dricker du till vegetariskt? | folk o folk

Vad dricker du till vegetariskt?

Rött till kött och vitt till fisk är en gammal sanning. Men vad dricker du till vegomaten som är populärare än någonsin just nu? I Systembolagets smakguide finns det bara en enda symbol för viner som ska passa till vegetarisk mat. Det innebär att alla viner som pryds med bilden av en rödbeta skulle passa all vegetarisk mat oavsett ingredienser och tillagningsmetod. Självklart är det ju inte så!

Nu har vinserien Patchwork utvecklat en smakguide som utmanar Systembolagets idé och visar på att bredden av smaker och tillagningssätt i vegoköket behöver matchas i vinutbudet. Och att det är tillagningsmetoden som är central snarare än råvaran. Vegoköket erbjuder sex smakgrupper att välja vin till: sallad & rawfood, ugnsbakat, kokt, stekt & friterat, grillat samt plockmat.

Patchworks vegetariska smaksymboler

Patchwork Marche Sangiovese Organic, 750ml

Systembolagsnummer: 76750

Doften är fruktig med inslag av mörka skogsbär, körsbär och örter. Smaken är medelfyllig, kryddig och fruktig med trevliga inslag av mörka bär, choklad och en touch av örter. Finns också på box.

Patchwork Pinot Grigio

Systembolagsnummer: 7576601

Patchwork Pinot Grigio har en fräsch och fruktig doft av citrus och exotiska frukter. Smaken är även den frisk och fruktig med en pigg och uppfriskande syra. Passar utmärkt till buffér med smårätter, meze och raw food.

Kategori

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available