Intervjuer med kända profiler om favoritämnet: mat och dryck
Intervju
Boken Zeinas Green Kitchen

Zeinas green kitchen – ovanliga, smakrika vegetariska rätter.

”God mat är gränslös” är en av de första rubrikerna i Zeina Moutardas senaste kokbok Zeinas green kitchen. Det är en receptbok för nyfikna, fördomsfria matentusiaster och helt enkelt för oss som gillar god, vällagad, smakrik mat.

Mikaela Willers

Keramikern Mikaela Willers bytte Stockholm mot lugnet i Vikarbyn.

Mikaela Willers är keramiker. Hon höll till i en ateljé på Södermalm i Stockholm där hennes vackra krukor, ljusstakar, muggar och tallrikar i härliga färger lockade till sig sig massor av kunder. Men en dag fick hon nog av stressen i storstan. Hon och dåvarande sambon valde att förändra sina liv och flyttade till en lugnare plats – Vikarbyn i Dalarna.

Päronmarmelad från Sylta safta & lägg in

Ny bok med sylttips, kanderade rosenblad och gurkor körda i tvättmaskinen.

Cecilia Björk Tengå har skördat det mesta som naturen har att erbjuda så länge hon kan minnas. Nu har hon sammanställt sina bästa tips i kokboken Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi.

Razzycle - hållbar drink gjord på matsvinn från Scandic

Scandic utvecklar drinkar med matsvinn.

Hotellkedjan Scandic har länge arbetat med hållbarhet. Nu har de skapat ett antal somriga, ekologiska cocktails där matsvinn är en av ingredienserna.

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager