Kantarell och grönkålspizza.

Sensommarens lyxigaste pizzor är garanterat de här små godingarna med stekt lök, kantareller och grönkål. Grönkålen blir så mjuk och god om du knådar den med olja och sedan smaksätter med citron och salt. En perfekt topping på pizzan och så gott till kräftorna!

Receptet räcker till 1 stor pizza eller till ca 10 små. Men du kan utan problem dubbla receptet om du vill göra flera.
Kantarell och grönkålspizza
Rating
35 min

Kantarell och grönkålspizza

1 1/2 dl kallt vatten
1/4 paket jäst
3 msk olivolja
ca 4 dl durumvetemjöl
en nypa salt
1. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och mjölet, lite i taget.
2. Arbeta in mjölet och kör degen i cirka fem minuter i maskin tills elastiska trådar bildas. Ha i saltet och blanda om.
3. Täck med plastfolie och låt jäsa på ett svalt ställe över natten eller ett par timmar i rumstemperatur.
4. Låt degen stå framme minst 30 minuter innan den ska bakas ut.
5. Kavla ut till en rektangel och gör antingen en stor eller flera små pizzor.

Topping

300 g kantareller
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 knippe färsk gräslök
salt & svartpeppar
4 dl riven västerbottenost eller annan lagrad ost
riven grönkål
olivolja
1 citron
salt
1. Stek kantarellerna i en varm, torr panna. Tillsätt en klick smör.
2. Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk.
3. Bred ett lager crème fraîche på pizzorna och strö över finhackad gräslök, stekt lök och stekt svamp. Toppa med lite riven ost.
4. Baka pizzorna i 250°C i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
5. Lägg upp grönkålen i en skål och massera in olja i grönkålen. Smaka av med saften från1 citron och salt. Toppa pizzorna med grönkålen. Servera direkt.
Systembolagsnummer: 2690 142,00 kr

En Riesling är alltid uppskattad på kräftbordet! Denna Riesling från Charles Smith har en medelstor doft med trevliga inslag av päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika och litchi. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd. Passar utmärkt till skaldjur eller bara som sällskapsvin.

Här hittar du fler recept till kräftskivan:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager