Kommer Boulard-vagnen till din hemstad i sommar?
Kategori

Kommer Boulard-vagnen till dig i sommar?

I sommar turnerar den nya fina Boulard-vagnen runt omkring i Sverige. Kanske besöker den även din hemstad? Turnéschemat hittar du nedan!

Boulard-vagnen vid kaj

Under sommaren kommer vår fina Boulard-vagn att ta sig runt i Sverige. Den kommer att servera ljuvliga crêpes med äppelmos och kanel samt en variant med Camembert och honung. Till detta serveras drinkar gjorda på härlig fransk calvados. Vad sägs om en Boulard Mojito eller en Frozen Normandie? Ingen föranmälan eller bordsbokning krävs!

Turnéplan

Datum

5 jun
14 jun
15 jun
27 juni
12 juli
13 juli
17 juli
18-19 juli
20 juli
26-27 juli
2 aug
9-10 aug
16-17 aug
23-24 aug
30 aug-1 sept

Restaurang

Balzac
The Public Sundbyberg
Fjäderholmarnas Krog
Tures 
Rum 35
Hermans
Mollösunds Wärdshus
Packhuset
Publik
Bloco
Slottsträdgårdens kafé
Boule Bar
Boule Bar
Boule Bar
Boule Bar Rålis

Ort

Stockholm 
Stockholm 
Stockholm 
Stockholm 
Kungsbacka
Falkenberg
Mollösund
Strömstad
Lysekil
Sundsvall
Malmö
Örebro
Malmö
Göteborg
Stockholm 

 

Calvados Mojito

Kan du inte komma? Testa då att blanda din egna Calvados Mojito!

Recept hittar du här.

Systembolagsnummer: 58 324,00 kr

Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska Calvados, och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Den idealiska blandningen är 40 % bittra, 40 % söta och 20 % syrliga äpplen. Karaktäristiskt för Boulard Grand Solage är dess äppeldoft och skimrande färg. Mjuk och ren, helt utan den finkelsmak som man ofta hittar i sämre calvadoser.

Boulard - gör ädel äppeldryck i hjärtat av Calvados

Boulard grundades 1825 och ligger i hjärtat av regionen Calvados som är en del av Normandie, här ligger Boulards odlingar och destilleri. Boulard ligger i och omkring den lilla byn Coquanvilliers, mitt i Pays d’Auge som anses vara det finaste området i appellationen Calvados.

För att göra en enda flaska riktigt fin calvados, går det åt mellan 12 och 18 kilo äpplen. Och inte vilka äpplen som helst – utan mellan femtio och hundra noggrant utvalda sorter av de drygt åttahundra som odlas i Normandie. Av dessa framställer man den cider som också utgör destillationsbasen för äppelbrandyn calvados.

För att ge calvados fyllighet och doft, blandar man äpplen med fyra olika smakkaraktärer. Bittra äpplen ger calvadosen struktur, balans och harmoni. Söta ger alkoholstyrka. Syrliga äpplen är rika på tanniner som utgör basen för produktionen. De lätt bittersöta ger drycken fräschör och balans.

Firman Boulards äppelodlingar omfattar ca 35 000 träd och ligger i hjärtat av distriktet Pays d´Auge. Normalt rekommenderas att man använder 48 olika äppelsorter till calvados. Boulard nöjer sig inte med mindre än 120 av de 800 sorter de själv odlar.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager