Kryddig kycklinggryta till Halloween

Kryddig kycklinggryta till Halloween.

Halloween, en högtid vi ser mer och mer av här i Sverige. Butikernas hyllor fylls av pumpor, spindelnät och den ena utklädningsmasken läskigare än den andra. Jag hör en del klaga över att halloween, precis som alla hjärtans dag och alla andra tema-dagar, bara blir ett kommersiellt jippo. Men jag ser det som en anledning till att få fira lite. Laga god mat, umgås med vänner och familj. Att liksom få lyxa till det lite mitt i vardagen, det är väl helt fantastiskt!

Så jag tycker absolut ni kan passa på att bjuda hem lite vänner till helgen, duka fint med pumpor, ljus lite spindelnät och laga en riktigt god middag. Och just denna fredag känner jag att en kryddig kycklinggryta skulle sitta fint. Med massor av härlig smak från den marockanska kryddan Ras el Haonut. Jag tror originalet ska innehålla uppemot 20 olika kryddor, så det är betydligt enklare att köpa den färdigblandad i butik istället för att blanda alla kryddor själv. Den finns där du köper dina vanliga kryddor i mataffären.
Kryddig kycklinggryta till Halloween
Rating
4 portioner
45 min

Kryddig kycklinggryta

700 g kyckling
1 gul lök
2 vitlökar
2 msk tomatpuré
2 msk Ras el Haonut
1 msk kycklingfond
1 msk soya
3 dl vatten
1/2 dl grädde
1 dl russin
1 granatäpple
1 dl mandel
1. Skär ner kycklingen i mindre bitar. Bryn den hastigt i en het gryta.
2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Stek mjuk tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt tomatpuré och Ras el Haonut. Låt fräsa en stund.
4. Tillsätt sedan kycklingfond, soya, vatten och grädde.
5. Låt koka på låg värme under lock i cirka 30 minuter. Tillsätt russinen och låt koka ett par minuter till.
6. Hacka mandeln och strö den och granatäppelkärnorna över grytan innan servering.
7. Koka råris tillsammans med saffran och servera till dne kryddiga kycklinggrytan. Strö gärna lite granatäpple även över riset.
8. Låt fredagsmyset börja!
Systembolagsnummer: 12038 199,00 kr

Till den här härliga och smakrika kycklingen passar ett glas av denna blend av druvorna Shiraz och Merlot fint.  Bärig karaktär med inslag av solmogen mörk frukt, tobak och örter. Perfekt till en kryddig kycklinggryta.

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager