Oemotståndliga laxkuber med sesamfrön och picklad gurka

Laxkuber med sesamfrön och picklad gurka.

I Linnéas tapasrätt med laxkuber och picklad gurka möts den feta fisken och den syrliga gurkan. Helt enkelt en fantastisk kombo!
Laxkuber med picklad gurka
Rating
4 portioner
20 min

Laxkuber med sesamfrön.

300 g lax
2 msk fisksås
Salt
Sesamfrön
Olja
1. Skär laxen i kuber och lägg i en skål. Häll över fisksås och salt. Blanda om väl.
2. Vänd kuberna i sesamfrön och stek laxen hastigt i en het panna med lite olja i.

Picklad gurka.

1 gurka
1 tsk salt
4 msk ättika
2 dl vatten
4 msk socker
1. Skiva gurkan tunt, gärna med en osthyvel och lägg ner i ättikslagen.
2. Låt stå och dra någon timme innan servering.
Systembolagsnummer: 7684 69.00 kr

Till mina tapas passar såklart ett glas Pata Negra Cava Brut fint. Ett spanskt mousserande vin med medelstor doft och inslag av päron gula äpplen och citron.

Linnéa Seidel

Om Linnéa Seidel

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager