Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör. | folk o folk

Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör.

Äntligen har vår grill kommit fram efter denna evighetslånga vinter. Någon sa att grillsäsongen är aldrig längre bort än din närmaste grill. Men när vägen till grillen består av 1 meter snö, då är det fasiken inte lätt! Men nu så har även snön smält i min del av Sverige och grillsäsongen kan starta!

Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål rödbetor och vispat brynt smör.

Vi kör igång enkelt genom att göra fina grillspett av biff tillsammans med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör. Har ni testat vispat brynt smör? Passar otroligt bra till kött eller att ställa fram tillsammans med ett nybakat bröd innan middagen. Makalöst gott!

Biffen har fått ligga och dra i en underbar "Calofornia rub" en stund innan tillagning och även vinet till den här maträtten kommer från Kalifornien. Robert Mondavi Meritage är ett rött vin med en intensiv doft, rik smak och mjuka tanniner. Smaken har inslag av solmogna mörka plommon, mörk choklad, rostade fat samt en touch av kaffe.

Du kommer få en hel del rub över, spar det till sommarens alla grilltillfällen!

Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör

Ingredienser:

500 g biff
4 grillspett
1 kg rödbetor (röda + gula)
1 blomkålshuvud
olivolja
svartpeppar
flingsalt
2 dl finriven parmesanost
125 g smör
1 tsk flingsalt

California rub:

1 dl paprikapulver
1/2 dl salt
2 msk senapspulver
1/2 dl mald spiskummin
2 msk finmals svartpeppar
1/2 dl vitlökspulver
2 msk cayennepeppar
1/2 dl strösocker

Så gör du:

Skär köttet i kuber och häll över rub. Se till att alla sidor av köttet täcks av rubben. Låt vila ett par timmar. Trä sedan upp köttet på grillspett (använder du träspett, låt de ligga i vatten minst 30 minuter innan). Grilla på indirekt värme, ett par minuter på varje sida.

Skiva rödbetorna tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär blomkålen i cirka centimeterstora skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, svartpeppar och salt. Strö sist finriven parmesanost över. Ugnsbaka i 25 minuter i 200°C.

Bryn smöret i en kastrull. Häll upp i en skål och låt stelna helt i kylen. Ta fram det hårda smöret och låt det bli rumstempererat. Vispa fluffigt med elvisp. Tillsätt saltet.

Klart att servera och fylla på glasen!

Robert Mondavi Meritage
Systembolagsnummer: 6011

Robert Mondavi Winery i Napa Valley, Kalifornien, grundades 1996 och familjen Mondavi är en av de mest betydelsefulla och inflytelserika familjerna i vinindustrin, inte bara i Kalifornien utan i hela världen. 

Meritage är en amerikansk benämning för viner som är blandningar av de nobla druvsorterna som växer i Bordeaux. En röd Meritage är en blandning av två eller fler av bordeauxdruvorna - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Merlot, Petit Verdot och de ovanliga St. Macaire, Gros Verdot och Carmenère. 

Kategori
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager