Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra. | folk o folk

Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra.

Biffarna går utmärkt att äta kalla som varma vilket gör det här till fin picknick mat. Eller servera på altanen en varm sommarkväll. Jag gillar upplägget där alla får välja själva vad de vill äta. Förhoppningsvis blir alla nöjda och glada då!

Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra

Känner ni som jag, att semester är inom räckhåll? Att man faktiskt redan nu kan börja räkna ner veckorna tills den ljuva ledigheten tar vid? Vi får hoppas att det helt underbara väder som maj har bjudit på i år kan få sätta tonen för den här sommaren. Jag tror att vi har varit iväg och badat fler kvällar i maj än vad vi badade på hela förra sommaren!

Idag tänkte jag tipsa om ett recept som passar otroligt bra så här i sommartider. Nämligen grönsaksbiffar i pitabröd. När jag serverar biffarna i pitabröd brukar jag göra dem ganska små, ungefär i storlek av en falafel.

Grönsaksbiffar i pitabröd med fetaoströra (4 pers)

Ingrediernser:

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 1/2 dl solroskärnor
1 tsk rökigt paprikapulver
1 msk frysta örter
2 burkar kidneybönor (kokta)
2 dl majs
1 ägg
Färsk persilja
Salt och peppar
Sesamfrön

Fetaoströra:

100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk dill
Salt

Tillbehör:

Pitabröd
Rödlök
Gurka
Färsk dill
50 g fetaost
Bladsallad

Så gör du:

Skala lök, vitlök och morötter. Skär morötterna i grova bitar. Lägg detta i en matberedare med knivarna monterade. Mixa tills morötterna är finfördelade. Lägg i solroskärnorna och kryddorna och fortsätt mixa en liten stund. Skölj kidneybönorna och lägg i dem tillsammans med majsen, ägget och persiljan. Mixa ihop till en slät smet. Smaka av med lite salt och peppar.

Forma till små biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200°C. Strö lite sesamfrön över biffarna och kör in biffarna i ugnen i cirka 20-30 minuter, eller tills de fått fin färg under och en hård yta ovanpå.

Smula fetaosten och blanda den med yoghurt och finhackad dill. Smaka av med lite salt. Låt gärna stå svalt en timme innan servering.

Fyll pitabröden med sallad, små grönsaksbiffar, skivad rödlök, skivad gurka och fetaoströra. Toppa gärna med färsk dill och lite smulad fetaost.

Häll upp ett glas rosé och låt fredagsmyset börja!

CHILL OUT Delicate & Fruity
Systembolagsnummer: 3105

Och vad passar egentligen bättre att dricka en varm sommarkväll än ett glas rosé? Som Chill Out Delicate & Fruity. Ett fruktigt och friskt vin med inslag av hallon, björnbär och körsbär. Vinet har en lite djupare rosa färg, precis som jag vill ha det!

Matbloggaren Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.


Nyhetsbrev

Vill du få ett nytt recept varje vecka?

I vårt nyhetsbrev hittar du både recept att laga till hemma och tips på restauranger. Varje månad bjuder vi in till provningar av vin, whisky och andra ädla drycker. Dessutom erbjuds du prissänkta fynd och unika drycker som bara erbjuds våra trogna läsare.Prenumerera

Här kan du bläddra bland Linnéas alla tidigare recept »

Utskrift
Relaterat Innehåll
Kategori

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager