Krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater.

Krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater.

Oavsett om du planerar en storslagen familjefest eller bara vill äta en riktigt god pastamiddag har jag receptet för dig. En krämig kycklingpasta med på tok för mycket parmesan och till det, söta, ugnsbakade tomater. Så vansinnigt gott!

Kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater.

Vet ni vad jag drömmer om? Jo jag drömmer om stora, bullriga italienska familjemiddagar. Med familj och vänner samlade runt ett stort bord, höga skratt, barn som springer runt, en hund som slött ligger och sover under bordet och som kronan på verket; en enorm skål med pasta. Mat som räcker till precis alla! Jag får för mig att just i dessa ögonblick är allt perfekt. Med alla man tycker om runtomkring sig och god mat i mängder, vad mer kan man begära liksom!

 

Krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater (4 port)

Ingredienser:

750 g färska kycklingfiléer
1/2 dl balsamvinäger
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl pastavatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde
2 dl finriven parmesan
1/2 dl rött vin
salt och svartpeppar
färsk basilika
salt och peppar
70 g bladspenat
4 port pasta radiatori
små kvisttomater
balsamvinäger

Så gör du:

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Häll på balsamvinägern och blanda om. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna och lägg i kycklingen tillsammans med lök och vitlök. Stek tills löken mjuknat och kycklingen fått fin färg. Tillsätt ca 1 dl av pastavattnet och buljongtärningen. Låt koka tills det mesta av vattnet reducerats. Tillsätt grädde, riven parmesan och vin. Låt allt koka ihop. Finhacka basilika och vänd i det. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av allt pastavatten och rör i pastan tillsammans med bladspenaten i såsen. Låt allt koka upp så att pastan suger åt sig av såsen.

Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla balsamvinäger över och strö över lite salt. Ugnsbaka i cirka 15-20 minuter i 200°C.

Servera pastan med mer riven parmesan och ugnsbakade tomater.

Häll upp ett glas rött och låt fredagsmyset börja!

Ruffino Chianti DOCG, 750ml

Systembolagsnummer: 2310

Och vad passar bättre till den här pastanän ett glas rött. Exempelvis ett glas Ruffino Chianti DOCG, som vid det här laget är en kär favorit här hemma! Vinet har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakirits. Ett medelfylligt vin som gör sig utmärkt till en krämig kycklingpasta!

Kategori

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available