Kycklingpasta med soltorkade tomater | folk o folk

Lys upp vintermörkret med krämig kycklingpasta.

Pasta med kyckling

Förra helgen ställde vi om till vintertid och oj vad det märks på eftermiddagarna! Det blir ju mörkt så fort nu. Och när mörkret kommer blir jag lite handlingsförlamad. Jag orkar liksom inte med någonting! Knappt så jag vill laga mat, fast det är bland det roligaste jag vet. Då är det himla bra att ha lite lättlagade, men helt fantastiskt goda recept på lager. För visst blir höstmörkret lite lättare att hantera när man har en skål med krämig pasta och ett supergott vin framför sig!? Bättre start på fredagsmyset finns ju knappast!

Krämig pasta med kyckling och soltorkade tomater

700 g kyckling
1 lök
1 vitlök
1 burk (ca 200 g)soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 påse (65 g) babyspenat
salt & svartpeppar

4 port valfri pasta
riven parmesan

Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen. Strimla de soltorkade tomaterna och rör i tillsammans med kycklingfond och vitt vin. Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås. Ha till sist i spenaten. Smaka av med salt och svartpeppar.

Koka pastan enligt anvisningarna och rör ner den i såsen. Riv rikligt med parmesan över.

Låt fredagsmyset börja!

Ruffino Chianti DOCG, 750ml

Systembolagsnummer: 2310

Och på tal om vin! Till den här utsökta kycklingpastan tycker jag ni ska ta och hälla upp ett glas Ruffino Chianti. En medelfyllig italienare med smak av körsbär, hallon, örter och lakrits. Perfekt att njuta av till en lättare pastarätt och blir det något över av vinet efter middagen passar det utmärkt till en god bit ost i soffan efter maten

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.


Nyhetsbrev

Vill du få ett nytt recept varje vecka?

I vårt nyhetsbrev hittar du både recept att laga till hemma och tips på restauranger. Varje månad bjuder vi in till provningar av vin, whisky och andra ädla drycker. Dessutom erbjuds du prissänkta fynd och unika drycker som bara erbjuds våra trogna läsare.Prenumerera

Här kan du bläddra bland Linnéas alla tidigare recept »

Kategori

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available