Recept och dryckestips till festlig trerättersmiddag
Kategori

Linnéas trerättersmiddag till helgen.

Linnéa har skapat recept till en festlig trerättersmiddag med höstens härliga råvaror och fylliga smaker.

Linnéas trerättersmiddag

Ännu en helg är snart här och kanske funderar du över att bjuda in några goda vänner på middag? Det här med att klura ut vad man ska bjuda på är ofta lite av en utmaning. Det blir ofta de gamla vanliga "säkra korten". Kanske en Toast Skagen till förrätt, fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt och som dessert en pannacotta som blev lite för lös trots att man följde receptet slaviskt. Vår receptskribent Linnéa har nu komponerat en meny till en trerättersmiddag med riktigt goda rätter som vi hoppas kommer att inspirera dig i köket. Du hittar recepten med dryckestips här nedan.

Linnéas trerättersmiddag:

Förrätt:
Ugnsbakad lök med gruyère och getost >

Varmrätt:
Ryggbiff med gratinerad rotselleri, brynt smör och fikonsallad >

Dessert:
Vinkokta äpplen med mascarponekräm >

Linnéa Seidel

Om Linnéa Seidel

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager