Lyxig pasta med tryffel och ryggbiff.

Linnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.
Pasta med tryffel
Rating
4 portioner
25 min

Pasta med tryffelsås och ryggbiff

ca 500 g ryggbiff
1 msk smör
1 gul lök
1 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 1/2 krm tryffelolja
salt & svartpeppar
parmesan
ärtskott
1. Skär biffen i strimlor och stek dem hastigt i en klick smör. Lägg köttet på ett fat och täck över med folie medan du gör såsen.
2. Skala och strimla löken. Stek den mjuk.
3. Tillsätt buljong och vin. Låt koka tills du har cirka hälften av vätskan kvar.
4. Tillsätt grädden och koka tills allt blivit krämigt.
5. Tillsätt tryffelolja, kött, salt och peppar. Låt allt koka upp.
6. Koka pastan och blanda ner den i såsen.
7. Riv parmesan, finhacka några ärtskott och strö över alltsammans.
Systembolagsnummer: 79652 179,00 kr

Vi presenterar här två viner i olika prisklasser som passar perfekt till pasta med oxfilé. Vilket du väljer att servera beror på vad plånboken tillåter.

Ett utmärkt vin till pastan är Ruffino Riserva Ducale Chianti. Det är ett komplext, nyanserat och fylligt vin med smak av viol, solmogna körsbär, plommon, choklad och kanel med inslag av kryddiga toner från fat. Vinet har en lång eftersmak. Ruffino Riserva Ducale gör sig mycket väl tillsammans med lite krämigare pastarätter.

Systembolagsnummer: 6873 219,00 kr

CHILL OUT är ett medelfylligt, kryddigt vin på druvan cabernet sauvignon. Smaken är generös med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.

Se också:

Pasta med köttfärssås

Vet du när pastan kom till Sverige?

Matforskare Richard Tellström berättar.

Läs mer >

 

Cannelonni

Botanisera bland alla våra pastarecept.

Vegetarisk lasagne, carbonara, cannelloni...

Läs mer >

 

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager