Marsipanklubbor med choklad och smak av glögg

Marsipanklubbor med choklad och smak av glögg.

Nu i vintertider är glöggmyset ett faktum. Pepparkakor och glögg är sedan gammalt en kombination som många håller hårt på och för några år sedan blev det populärt med mögelost på pepparkakorna. Nu vill vi inspirera dig till att prova något helt nytt! Vad sägs om marsipanklubbor kryddade med glögg?
Marsipanklubbor med choklad och smak av glögg
Rating
10 st
15 min
3 msk torkade blåbär eller russin
200 g mandelmassa
1/2 dl grovhackade valnötter
10 träpinnar
TOPPING:
150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
Strössel i olika färger
1. Marinera blåbären/russinen i glöggen i ca 3 timmar eller över natten.
2. Grovriv mandelmassan på ett rivjärn.
3. Grovhacka blåbären/russinen och blanda med mandelmassan och valnötterna.
4. Rulla massan till 10 st bollar
5. Smält chokladen över vattenbad.
6. Doppa ena änden av varje pinne i choklad och stick ner i bollarna.
7. Låt stelna i kylen i ca 30 min tills pinnarna fäst.
8. Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel.
9. Stick ner pinnen i en folieboll så att klubban står stadigt.
10. Låt stelna i kylen.
30,00 kr

Kryddig doft med inslag av kardemumma, nejlika och pepparkaka. Söt, fyllig och kryddrik smak med rödvinskaraktär samt inslag av kardemumma och nejlika.

Glöggen görs av ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska glöggkryddor. Alkoholen är varsamt borttagen på ett sätt som bevarar smaken och aromen.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager