Marsipanklubbor med choklad och smak av glögg.

Att göra eget godis till jul är kul! Men att få till en snygg marsipangris är inte det lättaste. Prova våra marsipanklubbor kryddade med glögg och doppade i choklad istället. Blir så fina att du kan ge bort dem i julklapp!
Marsipanklubbor med choklad och smak av glögg
Rating
10 st
15 min
3 msk torkade blåbär eller russin
200 g mandelmassa
1/2 dl grovhackade valnötter
10 träpinnar
TOPPING:
150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
Strössel i olika färger
1. Marinera blåbären/russinen i glöggen i ca 3 timmar eller över natten.
2. Grovriv mandelmassan på ett rivjärn.
3. Grovhacka blåbären/russinen och blanda med mandelmassan och valnötterna.
4. Rulla massan till 10 st bollar
5. Smält chokladen över vattenbad.
6. Doppa ena änden av varje pinne i choklad och stick ner i bollarna.
7. Låt stelna i kylen i ca 30 min tills pinnarna fäst.
8. Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel.
9. Stick ner pinnen i en folieboll så att klubban står stadigt.
10. Låt stelna i kylen.
30,00 kr

Kryddig doft med inslag av kardemumma, nejlika och pepparkaka. Söt, fyllig och kryddrik smak med rödvinskaraktär samt inslag av kardemumma och nejlika.

Glöggen görs av ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska glöggkryddor. Alkoholen är varsamt borttagen på ett sätt som bevarar smaken och aromen.

Mer julgodis:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager