Beställ här:

129 SEK
Vi på folk o folk och Altia åtar oss att skydda dina personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att lämna dina personuppgifter här accepterar du vår personuppgiftspolicy.

Ett unikt och innovativt nytt vin

Novellus Corvina Port Wood Finish är ett unikt och innovativt vin framtaget av Altia genom att låta ett fräscht och fruktigt vin från Italien få en finish av portvinsfat.

På Altia är vi nyfikna och gillar utmaningar, ständigt på jakt efter nya goda smakupplevelser. Efter att ha provat över 100 olika viner i kombination med olika typer av ekfat kom vi fram till Novellus Corvina Port Wood Finish.

 

Kvalitetsdruva

Corvina är en kvalitetsdruva från Venetien i norra Italien och ryggraden i de så populära vinerna från Valpolicella. (Amarone och Ripasso). Här har vi valt ut ett vin med 100 % Corvina från ursprungsbeteckningen IGT Verona. När vi sammanför detta italienska vin med ek från portvinsfat blir det verkligen ett smakgiftemål där ett plus ett blir tre. Vinet får en bredare och nyansrikare doft där portvinsfaten tillför björnbär, blåbär, vanilj, mörka plommon och kaffe. En synnerligen trevlig fusion mellan det vackra Venetien och Dourodalens portvin.

Fat från starkviner

Det finns en del vinproducenter som använder ekfat som tidigare använts till den amerikanska whiskyn Bourbon. Bland annat saluför den kaliforniska producenten Robert Mondavi ett chardonnayvin och en Cabernet Sauvignon som vilat på Bourbonfat. Det finns också andra producenter, främst från Nya Världen som gått samma väg. Men nu bryter Altia ny mark genom att använda fat från klassiska starkviner.

Grillad ryggbiff med rotfrukts och svamppuré

Testa gärna Linnés recept som passar utmärkt till Novellus Corvina Port Wood Finish.

 

Du hittar receptet HÄR

  • Klicka på Beställ-knappen vid de produkter du vill beställa. Du skickas då vidare till Systembolagets hemsida.

  • På systembolaget.se loggar du in eller skapar ett konto om du inte redan har ett. Lägg de produkter du vill köpa i varukorgen och slutför köpet. Systembolaget skickar en orderbekräftelse till din e-postadress.

  • Varorna skickas till det Systembolag eller ombud som du valt. När varorna anlänt till butiken får du ett SMS eller ett e-mail. Det tar normalt 5–6 dagar.