Förste svensk att bli Master Blender of the Year. | folk o folk

Förste svensk att bli Master Blender of the Year.

Vid en ceremoni i London torsdagen den 8 december fick Thomas Kuuttanen motta det anrika branschmagasinet Spirit Business pris - International Master Blender of the Year 2016. Hederstiteln är spritvärldens finaste och det är första gången som en skandinav tilldelas denna utmärkelse - ett bevis för att svensk spritkultur håller världsklass.

Thomas Kuuttanen International Master Blender of the Year 2016

Thomas Kuuttanen får utmärkelsen Master Blender of the Year för sin imponerande meritlista med mer än 150 vinster och medaljer i internationella sprittävlingar inom en rad olika drycker som whisky, vodka, gin och akvavit. De senaste årens framgångar grundar sig framför allt i Purity Vodkas succé vilken bland annat utsetts till The Grand Spirit Master och Grand Vodka Masters sex år i rad, säger David Rose, Deputy Chairman på The Spirits Business.

Thomas Kuuttanen har under många år varit en av dryckesvärldens mest framträdande master blenders och har vunnit fler internationella medaljer än någon annan. Utöver medaljerna har han tilldelats hederstitlar av både den skotska whiskyindustrin och den franska spritnäringen. Det är han ensam om inom svensk gastronomi och dryckeskonst.

- Jag är fantastiskt glad och hedrad över denna fantastiska utmärkelse. Att som självlärd blender gå från att släpa med sig kryddsäckar på danmarksfärjan till att utses till Master Blender of the Year är en lång och spännande resa. Jag har världens roligaste jobb. Utmärkelsen visar att jag gjort något bra och att människor tycker om de produkter jag fått vara med och utveckla. Det sporrar mig att fortsätta mitt arbete för få fram de perfekta smakerna, säger Thomas Kuuttanen.

Purity Vodka, 700ml
Art.Nr: 86519 — 298,00 kr
Vodka

Purity Vodka, 700ml

Systembolagsnummer: 86519

Purity Vodka är en ekologisk vodka, med destilleri på Ellinge Slott i Skåne, som vunnit över 100 guldmedaljer i internationella sprittävlingar och blivit historisk som "Vodka of the Year"* fem år i rad. Purity Vodka är numera ett självklart inslag på världens bästa barer och fungerar lika bra att njutas på egen hand som i eleganta cocktails.

Kategori

Relaterat Innehåll