Ny rosé från Verona med en fläkt av historiens vingslag. | folk o folk

Ny rosé från Verona med en fläkt av historiens vingslag.

Pasqua i Verona lanserar nu en fräsch rosé i serien Icons. Vinet är till största del gjort på de lokala anrika druvorna Corvina och Trebbiano di Lugana. Namnet 11 minutes syftar på den tid som vinmusten har kontakt med druvskalen vilket ger vinet sin vackra, bleka roséfärg. 

Pasqua 11 minutes rosé

Den vackra flaskan ger en fläkt av historiens vingslag. Etiketten är formad som ett runt fönster som visar en bild av Lesbia, en dam som figurerar i poeten Catullus dikter från den tid då Caesar och Pompejus stred om makten. Catullus, som levde år 84-54 före Kristus, växte upp i Verona där han tillhörde en framstående släkt. I Rom förälskade sig Catullus i en av stadens förnämsta damer, Clodia, och det är med stor sannolikhet hon som benämns som Lesbia i hans dikter.

Catullus dikter är fyllda av kärlek, sex, hat, svartsjuka och självömkan, men de är också ofta ömsinta och eleganta. Dikterna finns utgivna på svenska under namnet "Dikter om kärlek och hat" och på vinetiketten står det också "Odi et Amo" (latin för "hatar och älskar").

Lesbia

Pasqua 11 Minutes Rosé

Systembolagsnummer: 73891

Smaken är torr och frisk med fina nyanser av nektarin, grapefrukt, gul melon samt en touch av nektarinkärna och stendamm. Vinet har bra komplexitet och utmärkt smaklängd. Avnjutes tillsammans med fräscha sommarrätter.

Kategori

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available