Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om. | folk o folk

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

Nyligen öppnade restaurangen och klubben Hilma i Stockholm. Der är beläget i det nyöppnade hotellet Generator på Torsgatan.

Tanken med Hilma var att skapa något som inte finns på Stockholms marknad idag. Med mat och dryck som överraskar, en lokal med design som sticker ut samt ett stort fokus på musik hoppas Hilma på att kunna inspirera sina gäster.

Ambitionen har varit att kombinera dekadens med varma och välkomnande element, vilket var en stor utmaning. De har kikat på subkulturerna inom konst och modevärlden, som spiritualism, abstrakt konst och erotik, för att hitta inspiration. Resultatet är en inredning som uppmuntrar till konversationer och där besökaren kan hitta detaljer i varje hörn.

Hilma erbjuder gästen ett mer levande restaurangbesök, där det blir naturligt att fortsätta kvällen med musik, barhäng och dans. Här serveras förfinad street food, ett brett sortiment av cider och cocktails. Två av deras egenskapade och innovativa cocktails är Midtown Limits och Winner Takes It All, som båda är baserade på kryddat brännvin. 

folk o folk har pratat med personen bakom dessa cocktails, Hilmas barchef Joel Constantino. Joel har tidigare jobbat på Milk & Honey i London och startade upp den hyllade krogen Pharmarium i Gamla Stan. Han berättar om inspirationen till drinkarna på Hilma och varför akvavit gör sig så bra i cocktails:

- "Midtown Limits" is inspired by our geographical position in Stockholm and the "Winner takes it all" is a reference towards Abba. Historically, cocktails were quite bitter libations. So with that in mind and the balance between the spices in Aquavit, the citrus and the fruity sweetness in the liqueur makes for an interesting but challenging cocktail.

Bild på drinken Midtown Limits

Midtown Limits

40 ml O.P. Andersson
10 ml Aprikoslikör
15 ml Ingefärssockerlag
20 ml Citronjuice
Ett stänk Angosturra Bitters

Blanda alla ingredienser i en shaker med is och skaka ordentligt. Sila upp drinken i ett coupette glas och garnera med apelsinzest.

Bild på drinken Winner takes it all

Winner Takes It All

40 ml Green Chartreuse
10 ml Bäska Droppar
15 ml Björnbärspuré
15 ml Citronjuice
20 ml Sockerlag
40 ml Sodavatten

Blanda alla ingredienser förutom soda vattnet i en shaker med is och skaka ordentligt. Sila upp i ett highballglas och toppa med soda. Garnera med ett björnbär och en citronskiva.

O.P. Anderson, 700ml
Art.Nr: 42 — 269,00 kr
Kryddat brännvin

O.P. Anderson, 700ml

Systembolagsnummer: 42

O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit. Akvaviten har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

Bäska Droppar
Art.Nr: 214 — 219,00 kr
Kryddat brännvin

Bäska Droppar

Systembolagsnummer: 214

Ett kryddat brännvin med komplex, mild och blommig doft av malört och kanel. Fyllig, torr och mycket bitter smak med tydlig karaktär av malört, inslag av pomerans och kanel.

Kategori

Maffig milkshakedrink med blåbär, rom och mums mums.

En blandning av drink och milkshake med choklad, blåbär, glass och annat gott.

Så väljer du vin till pizza.

Pizzor brukar vara ganska feta och salta. Därför bör du välja ett vin som är syrligt och fruktigt.

Två varianter av Old Fashioned.

Elsa och Sanna visar hur du gör två cocktails med Jack Daniels Woodford Reserve som bas.

Fräsch drink på en av Sveriges mest sålda akvaviter.

Klassisk akvavit möter fräscha sommarsmaker.

Så beställer du ur folk o folks beställningssortiment.

Viggo visar hur du via folkofolk.se får tillgång till så många fler produkter än de som står på Systembolagets hylla.

Drinkar med Xanté.

Jonas och Sanna visar hur man gör två olika drinkar på Xanté.

Mixa en Screwdriver.

Apelsiner och vodka är vad du behöver. Niklas och Sanna visar hur du enkelt blandar ihop cocktailen Screwdriver.

Att tämja tanniner.

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Vad tänker Alexander Sjögren inför kock-VM?

Hur går tankarna inför Bocuse d'Or 2017?

Om madeirans storhetstid och vad man äter till.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Så väljer du vin till vilt.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia från O.P. Army visar hur man gör Pick me up Santa.

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Viggo springer Santa Run som julgran.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.