Så uppvaktar du mamma på Mors dag. | folk o folk

Så uppvaktar du mamma på Mors dag.

Vet du inte hur du ska uppvakta mamsen på Mors dag? Ge tillbaka av det fina du fått av henne!

Gåvor på Mors dag

Mors dag infaller i år den 28 maj och i samband med “högtiden” har vi satt ihop en lista av saker du kan göra för att visa din uppskattning. Det är förstås fokus på mat och dryck, både för dig som är händig i köket och för dig som hellre visar uppskattning via plånboken!

1) Baka hennes favoritkakor

Hur många gånger har inte din mamma bakat dina favoritkakor åt dig, kanske på födelsedagen eller när du kommit hem på julafton? Dags att bjuda igen. Överraskningsmomentet är viktigt, planera så att doften når henne när hon kommer in genom dörren!

2) Bjud ut henne på restaurang

Tänk noga efter vilken restaurang som skulle passa. Och om du kan undvika det, snåla inte! Nu är det hennes tur att få njuta lite av det goda.

3) Laga frukost

Fundera över vad hon verkligen skulle vilja ha, har hon nyss nämnt våfflor med hjortronsylt eller kanske eggs benedict? Då är det bara att sätta igång! Det är en bonus om det blir gott men kom ihåg, det är tanken som räknas!

4) Fika med familjen

Bjud över mor- och farföräldrar för en mindre tillställning med fika och mys. Ett bildspel bestående av gamla familjefoton gör stunden ännu bättre!

5) Teknik och mat i kombination

Det är dags att sluta undvika mammas rop på hjälp med att uppdatera programvaran. iPad, iPhone eller stationär dator, fixa det! Har du även tajmat så att pizzan levereras varm så kommer det garanterat bli en mycket uppskattad gåva.  

Tre vingåvor i helt olika stil:

Château Coucheroy
Art.Nr: 4136 — 129,00 kr
Vitt vin

Château Coucheroy

Systembolagsnummer: 4136

Om du väljer att bjuda mamma på en smakrik rätt av kyckling, fisk eller skaldjur, passar det här vita vinet bra till. Varför inte laga grillade burfångade havskräftor med ört- och limesås?

Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore
Art.Nr: 5353 — 115,00 kr
Rött vin

Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore

Systembolagsnummer: 5353

Väljer du att bjuda din mamma på en medelkraftig eller kraftig kötträtt eller pasta, så rekommenderar vi det här italienska vinet. Tips på rätt är ört- och rödvinsmarinerad lammytterfilé med rosmarinpotatis och gräddstuvad blandsvamp.

Fresita, 750ml
Art.Nr: 7866 — 75,00 kr
Mousserande vin

Fresita, 750ml

Systembolagsnummer: 7866

Fresita passar perfekt att servera välkylt som apéritif eller till desserter och choklad.

Kategori

Relaterat Innehåll