Stockholms anrika Pelikan Bar och Lilla Matsalen får ansiktslyft | folk o folk

Stockholms anrika Pelikan Bar och Lilla Matsalen får ansiktslyft

Foto från Pelikan Bar

På Blekingegatan 40 i Stockholm har Pelikan Bar och Lilla Matsalen öppnat upp dörrarna efter en ombyggnation. Den klassiska krogmiljön har uppdaterats till modern standard.

Bargästerna kommer att kunna ackompanjera sina drinkar med specialkomponerade pinchos med traditionella svenska smaker.

Förutom att erbjuda en ny fräsch kostym kommer det även att finnas regelbundna konstutställningar där en ny generation konstnärer kommer att kunna ställa ut, med planer på att skapa en permanent utställnig. För tillfället finns verk av Linnea Rygaard på väggarna och därefter väntar Ditte Ejlerskov. Inredningen i Lilla Matsalen har blivit tillägnad en av Pelikans stamgäster, konstnären Stig Claesson.

Pelikan Bars nyöppning är inte bara en hyllning till konsten, utan öppnar dessutom upp dörrarna för en seriös och spännande inriktning på akvavit. Ett långsiktigt samarbete med dryckesproducenten och leverantören Altia har precis påbörjats och kommer att innebära att man som gäst får ett bra dryckesutbud (av både vin och sprit) såväl som personal som är kunnig på det som serveras och vad man ska äta till.  

Grunden till samarbetet mellan Pelikan och Altia bottnar i en vision om att framhäva svensk husmanskost och traditioner för såväl den svenska som utländska gästen.

– Altia kommer att fokusera på att utbilda och inspirera såväl personal som gäster inom akvavitens universum, säger Krister Ahnström, försäljningschef på Altia Corporation. I restaurang Pelikans historiska lokaler kommer vi att i samråd arbeta för att öka kunskapen om den svenska sprithistorien varvat med innovativa dryckessätt och cocktails.

O.P. Anderson, 700ml
Art.Nr: 42 — 269,00 kr
Kryddat brännvin

O.P. Anderson, 700ml

Systembolagsnummer: 42

O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit. 

Den har en är en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål. Servera gärna O.P. Anderson till förrätter med löjrom, rökt lax, skaldjur, din favoritsill eller till lagrad ost.

Kategori

Relaterat Innehåll