O.P. Anderson Julaquavit är baserad på den kryddning som utgör O.P. Andersons DNA – kummin, anis och fänkål – som skapades redan år 1891 när originalet kom till.
För att få in den svenska julen i en ännu högre grad tillförs en del O.P. Anderson Original lagrad på cognacsfat samt cognac och sherry som tillför en komplex fyllighet med toner av fat, torkad frukt och godis. Smakpaletten fullbordas av orange citrustoner från destillat av pomeransskal och krydda från kanelextrakt.
Pris: 229 kr | Art: 4007102 | Alk: 40% | Volym: 500ml
– Julen är en väldigt stor högtid för oss svenskar, svensk akvavit och kryddat brännvin. Vår tanke med denna blandning är att den ska vara en optimal akvavit till det svenska julbordets smaker. Originalet är perfekt på att matcha sill och även lagrad ost, men nu när vi får in avrundade toner av fat och torkad frukt passar det även till det småvarma på våra julbord som prinskorv, köttbullar och revbensspjäll. Man kan säga att vi sträcker ut smakerna och gör den mer allround, utan att på något sätt göra den slätstruken då olika delar i kryddningen samspelar med rätternas olika smaker, säger Jonas Odland som är Master Blender på O.P. Anderson Distillery och har skapat denna snaps.
Precis som originalet och alla andra O.P. Anderson-produkter är O.P. Anderson Julaquavit ekologisk.
Krögaren Stefan Ekengrens hasselbackspotatis med löjrom och smetana passar utmärkt till O.P. Anderson Julaquavit.
Få tips om nya drycker, mat- & drinkrecept, chans att delta i provningar och tävlingar.