Kategori

Påskmat 2021 - recept och dryckestips.

Påsken är en välkommen högtid och en perfekt tid att koppla av och njuta av god påskmat med nära och kära. Här bjuder Linnéa Seidel på en härlig påskmeny som inkluderar traditionella smaker med en liten twist. Låt dig inspireras av den goda påskmaten och tillhörande dryckestips som du hittar i respektive recept. Glad och god påsk! 

Bord dukat med flera rätter

Enkelt tilltugg 

Som tilltugg i påsk serverar vi rotfruktschips med löjrom och créme fraîche. Det går supersnabbt att göra samtidigt som det alltid går hem hos gästerna. 

Dryckestips: True Colours Cava eller en Crémant från Gustave Lorentz

Recept på rotfruktschips med löjrom och créme fraîche:

Fräsch påsksill

Ett gott och lite fräschare alternativ till de mer gräddiga sillsorterna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill, gräslök och lag på akvavit. Mums! 

Dryckestips: Klassisk O.P. Anderson eller Skåne Akvavit

Recept på påsksill:

Lax i stora lass

Hel laxsida passar utmärkt att bjuda hela familjen på och i kombo med den här rostade potatissalladen blir det en påskmiddag ni sent kommer glömma.

Dryckestips: Chill Out Chardonnay eller en Riesling från Gustave Lorentz

Recept på hel laxsida med rostad potatissallad:

Mustig lammgryta

Många serverar lamm under påsken och i det här receptet får du en matig lammgryta som både passar på buffén eller tillsammans med potatis eller ris.

Dryckestips: Carmenère från Expedition eller en Châteauneuf-du-Pape från Xavier Vignon

Recept på lammgryta med späda morötter:

Påsktårta delux

Chokladbottnar, dulce de lechefyllning, chokladkräm och frosting på brynt smör möts i den här underbara tårtan som garanterat blir en succé i påsk. 

Dryckestips: Dessertvin från italienska Ruffino eller sydafrikanska Nederburg.

Recept på påsktårtan:

Biscotti till kaffet

Biscotti passar alltid fint och i den här varianten finns äpple, apelsin, kanel och mandel. Gifter sig fint med en skätt calvados.

Recept på biscotti med äpple och apelsin:
Mer påskinspiration:
Påskris och O.P. Anderson

Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.   

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager