Påsksill med palsternacka, gurka, dill och gräslök.

Till all lite tung mat som vi ofta äter under våra svenska högtider kan det vara gott med något fräscht. Som min påsksill med smak av både palsternacka, gurka, gräslök och dill. Vill du kan du ha i en skvätt O.P. Anderson eller Skåne Akvavit i lagen. Det ger en fin smak tycker jag!

/Linnéa Seidel
Burk med sill på dukat bord
Rating
4
30 min
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
ev.4 cl snaps
1 fp (420 g) femminuterssill
10 cm gurka
5 cm palsternacka
färsk dill
färsk gräslök
1. Koka ihop alla ingredienser till lagen och låt svalna helt.
2. Skölj av sillen och klappa den helt torr.
3. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnhuset. Dela varje halva i 2 och dela sedan gurkan i mindre bitar.
4. Skala och skiva palsternackan tunt.
5. Finhacka gräslöken och skär ner dillen i mindre bitar.
6. Slå eventuellt i lite snaps i ättikslagen när den svalnat. Varva sedan alla ingredienser i en burk och slå över ättikslagen.
7. Låt stå svalt, gärna över natten innan servering.

Snaps till sillen:

Systembolagsnummer: 42 284,00 kr

O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål och går utmärkt att göra lagen till påsksillen på. 

Systembolagsnummer: 84 249,00 kr

Skåne Akvavit har en mild kryddighet med smak av kummin samt inslag av anis och fänkål och även den här snapsen passar bra till lagen. 

Påskmeny 2021:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager