Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm.

Som en liten skål av lycka - så beskriver Linnéa denna ljuvliga förrätt som serveras med ett glas bubbel!

pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7714101

109,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Som en liten skål av lycka är det att servera pilgrimsmusslor på en bädd av jordärtskockskräm. Jag friterade lite svartkål och jordärtskocka som jag toppade förrätten med. Supergott. Men var försiktig, det går snabbt att fritera!

Jordärtskockskräm:

Ingredienser

  • 400 g jordärtskockor

  • 2 dl vispgrädde

  • 50 g smör

  • 2 tsk grönsaksfond

  • salt & peppar

Gör så här

    1. Skala och skär skockorna i bitar. Ha upp dom i en kastrull och slå på vatten. Koka dom helt mjuka. Slå bort vattnet och låt skockorna ånga av.

    2. Tillsätt grädde, smör och fond. Vispa ihop allt till en helt slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.

Pilgrimsmusslor:

Ingredienser

  • ca 300 g pilgrimsmusslor (ca 12 st)

  • smör

  • salt & peppar

  • 1 stjälk grönkål

  • 1 liten jordärtskocka

  • olja

Gör så här

    1. Torka pilgrimsmusslorna helt torra. Hetta upp smör i en varm stekpanna och stek musslorna på hög värme, cirka 1 minut per sida.

    2. Repa grönkålen och skär i mindre bitar, skala och skiva jordärtskockan tunt. Hetta upp riktigt med olja i en stekpanna och stek/fritera grönkål och jordärtskocka snabbt. Tag av och låt rinna av på hushållspapper.

    3. Ha upp jordärtskockskrämen i en spritspåse. Spritsa ut krämen i 4 skålar/tallrikar. Lägg på 3 pilgrimsmusslor på varje och toppa sedan med friterad grönkål och jordärtskockor. Servera med ett glas cava eller en crémant från Bordeaux.

Vintips till pilgrimsmusslor:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Det franska mousserande vinet Pierre Olivier passar fint till pilgrimsmusslor. Vinet har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogen frukt, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Recept: Linnéa Seidel