Beställ här:

119 SEK
Vi på folk o folk och Altia åtar oss att skydda dina personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att lämna dina personuppgifter här accepterar du vår personuppgiftspolicy.

OM VINET

Portia Roble har en frisk och fruktig doft av mogna röda bär med inslag av viol, kaffe, choklad och lakrits som ger vinet djup och komplexitet. Smaken är elegant och välbalanserad med stram syra, mjuk frukt, avrundade tanniner och lång eftersmak. Komplext och elegant.

KUL ATT VETA

Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Grupo Faustino. Man satsade redan 1990 på Ribera del Duero och köpte 160 ha vingård i området. Vingårdarna omplanterades och sedan byggdes där det optimala vineriet som främjar varje steg i produktionen.

TREUDDIG ARKITEKTUR

Vineriet, som blev klart 2008, är designat av Norman Foster och något extraordinärt. Han har noga övervägt allt från materialval till flödet i huset. Byggnaden är byggd i betong, trä, glas och metall och formad som en treuddig stjärna där varje arm representerar vinifiering, fermentering och lagring.

FRAMSTÄLLNING

Tinto Fino (tempranillo) druvorna kommer från vingårdar i Roa, Gumiel de Mercado, Sotillo de la Ribera och Villanueva. Vingårdarna är belägna på cirka 800 meter över havet. Portia Roble 2016 har gjorts på noga utvalda handplockade druvor som jäst vid 26°C och som sedan genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har därefter lagrats i franska ekfat i minst fyra månader.

RESTURANTE WINE BAR PORTIA

 

Har du inte vägen förbi Portias fantastiska restaurang i Ribera del Duero kan du trösta dig med att grilla en god köttbit. Laga bakad potatis och en enkel och fräsch grönsallad till. Korka upp nya Portia Roble och njut!

 

  • Klicka på Beställ-knappen vid de produkter du vill beställa. Du skickas då vidare till Systembolagets hemsida.

  • På systembolaget.se loggar du in eller skapar ett konto om du inte redan har ett. Lägg de produkter du vill köpa i varukorgen och slutför köpet. Systembolaget skickar en orderbekräftelse till din e-postadress.

  • Varorna skickas till det Systembolag eller ombud som du valt. När varorna anlänt till butiken får du ett SMS eller ett e-mail. Det tar normalt 5–6 dagar.