“Vinbibel” utser Nederburg till Winery of the Year 2017. | folk o folk

“Vinbibel” utser Nederburg till Winery of the Year 2017.

Återigen har vinhuset Nederburg fått en fin utmärkelse och den här gången är det av den "sydafrikanska vinbibeln”, som recenserar och täcker tusentals sydafrikanska viner från 950 olika producenter.

Platters Wine Guide

Den sydafrikanska vinguiden The Platter’s by Diners Club South African Wine Guide 2017 har utnämnt Nederburg till årets vinhus 2017 och det är andra gången som vinhuset lyckats erhålla denna fina utmärkelse. Den första gången var sex år sedan i Platters utgåva 2011.

Platters sydafrikanska vinguide startades 1980 och säljer idag mer än 1,4 miljoner böcker årligen samt otaliga nedladdade versioner. Det är inte någon som helst överdrift att påstå att det är Platter´s som gäller om man skall få koll på den sydafrikanska vinnäringen. Denna mer eller mindre heltäckande ” sydafrikanska vinbibel” recenserar och täcker tusentals sydafrikanska viner från 950 olika producenter.

Bland de tiotusentals viner som finns med i guiden är det endast 94 stycken som tilldelats högsta betyg som är fem stjärnor. Av dessa har Nederburg fyra viner och det är det högsta antalet av alla producenter.

The Winemasters Noble Late Harvest 2015 har fått fem stjärnor för åttonde gången och den årgång som finns nu på den svenska marknaden (2014) fick även den högsta poängs i Platter´s utgåva 2016. Med tanke på den höga kvaliteten och att det är ett ädelrötat vin som endast kostar 85 kronor för en halvflaska så bör det utan tvekan placeras bland Systembolagets mest prisvärda viner. Årgång 2014 presenterades även som ett av ”Årets viner” i Tim Atkin´s 2016 South Africa Report och erhöll 95 poäng av 100 möjliga.

Till vår stora glädje erhöll även ett av våra nyinkomna viner de åtråvärda fem stjärnorna. Det är The Brewmaster Bordeauxblend 2014 som med en smakrikrikedom, komplexitet och härlig balans ger oerhört mycket vin för pengarna.

Det övriga två vinerna som fick fem stjärnor är dedikerade för försäljning på den årliga vinauktion Nederburg Auction, Nederburg Private Bin R163 Cabernet Sauvignon 2013 och Nederburg Private Bin D234 Sauvignon Blanc 2015

Nederburg Auction hålls årligen under två dagar i September och i år genomförs den för 46:e gången. Den är därigenom den äldsta vinauktionen i Nya världen och anses tillsammans med auktionerna Hospices de Beaune och Kloster Eberbach vara de viktigaste inom vinvärlden.

Nu har vi möjlighet att erbjuda våra medlemmar två exklusiva Nederburgviner som inhandlats på plats av Bibendum vid tidigare auktioner. Till vinerna! 

Nederburg Noble Late Harvest

Systembolagsnummer: 2741

Kryddig, fruktig doft av torkade aprikoser, nektar, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Desserter av frukt och bär eller utmärkt till lagrade grönmögelostar. Varför inte hjortronparfait med varm mylta och vispad grädde.

Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend 2014

Systembolagsnummer: 72986

Doften är medelstor och angenäm med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt med bra komplexitet och balans mellan faten och fruktighet. Tanninerna är mogna med en finkornig struktur. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

Utmärkt gott till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar. Varför inte servera en mustig lammgryta med stekt ris smaksatt med lök och svamp?

Kategori

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available