Blossa | folk o folk

Blossa

Bild på Blossa tidig produktion

Blossa glögg är en framgångssaga utan motstycke, med ett unikt recept som i närmare 150 år varit en välbevarad hemlighet. Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

All glögg i Blossafamiljen utgår från samma grundrecept. Den unika kryddblandningen med bland annat kryddnejlika, kardemumma och ingefära kommer från utvalda odlare i länder som Kina och Guatemala. Kryddorna provas och köps in under perioden augusti-september året innan aktuell julsäsong. Kryddorna extraheras i sprit under fyra veckor, därefter följer en tre månaders mognadslagring av kryddblandningen.

Basvinet i all Blossaglögg kommer från noga utvalda europeiska vingårdar. Vinerna som används ger glöggen sin typiska karaktär av torkad frukt och russin. För att få till den rätta sötman tillsätts socker av finaste kvalitet producerat av sockerbetor.

Åsa Orsvärn är chief blender för Blossa glögg. I över 15 år har hon med stor framgång och passion blandat Blossa glögg, och är en av världens främsta inom sitt gebit. Åsa vet vad som krävs för att ta fram en glögg med perfekt balans, ljuvlig kryddning och äkta julkänsla. För Åsa är den omsorgsfullt framtagna årgångsglöggen en julklapp till alla konsumenter, och hennes mål är att alltid överraska med det oväntade och intressanta. Åsas arbete med att ta fram Blossa årgångsglögg börjar nästan två år innan glöggen lanseras.

Även Blossas traditionella lätt-, vin- och starkvinsglögg kräver mycket tid och kärlek från Åsa innan hon fått till den perfekta blandningen. Hemligheten är att hon blandar glögg på vin av hög kvalitet och noga utvalda kryddor. En rad olika mindre extraktioner görs, vilka jämförs med tidigare års blandningar. På så vis säkerställer Åsa att den sensoriska profilen är identisk från år till år.

Blossas logotyp