Rom och Bourbon-provning | folk o folk

Rom och Bourbon-provning

Onsdagen den 18 januari kl 18.15
Näringslivets hus, Storgatan 19 i Stockholm

Rom från Martinique

Välkommen till Stockholm 18/1 då vi fördjupar oss i och botaniserar bland två av världens just nu hetaste spritsegment - rom och bourbon.

Under provningen, som leds av Mats Claësson från folk o folk, kommer vi att prova 8 väl utvalda sorter. Bland dessa inkluderas rariteter som inte finns tillgängliga på den svenska marknaden.

Evenemanget kostar 450 kr per person, och då ingår en varmrätt med vin därtill. Provningsavgiften skall sättas in på Bankgiro 5343-0575 senast tre dagar innan provningsdatum.
 

ANMÄL DIG HÄR >>

J Bally 7 Ans Pyramide
Art.Nr: 10306 — 469,00 kr
Rom

J Bally 7 Ans Pyramide

Systembolagsnummer: 10306

Rommen från Martinique har ett oerhört gott rykte. Det finns idag drygt tio destillerier på Martinique och till skillnad från de flesta andra ursprung så är tillverkningen mycket hårt reglerad. Denna 7-åriga rom är gyllenbrun i färgen, doften är knäckig med tydlig fatkaraktär och inslag av nötter, vanilj och torkad frukt. Doften går igen i smaken som är smakrik och nötig med inslag av vanilj, torkad frukt och örter.

Don Papa Rum
Art.Nr: 88567 — 377,00 kr
Rom

Don Papa Rum

Systembolagsnummer: 88567

Världens första single island rom från Filippinerna och kommer från ön Negros. Doften är lätt och fruktig och bjuder på en nyanserad smak av vanilj, honung och kanderad frukt med tydliga exotiska toner.

El Dorado Rum 15 Year Old
Art.Nr: 549 — 519,00 kr
Rom

El Dorado Rum 15 Year Old

Systembolagsnummer: 549

Demerara Distillers är en oerhört intressant romproducent som är beläget i Guyana som officiellt tillhör Karibien men är beläget på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.

El Dorado Rum Special Reserve 21 Year Old
Art.Nr: 86741 — 929,00 kr
Rom

El Dorado Rum Special Reserve 21 Year Old

Systembolagsnummer: 86741

Doften är härligt komplex med inslag av kanderade apelsinskal, moscovadosocker, kaffe, vanilj, fat, mörk choklad och brända mandlar. Smaken är mjuk med ypperlig längd och inslag av fatkryddor, moscovadosocker, kanderade citrusskal, kaffe och mörk choklad.

Jack Daniel's Single Barrel
Art.Nr: 70221 — 499,00 kr
Whisky

Jack Daniel's Single Barrel

Systembolagsnummer: 70221

Varje fat har sin egen doft, färg och smak beroende på den ek som använts och beroende på var den har förvarats under den första lagringen. Jack Daniel's Single Barrel är lika individuell som det ekfat den lagras i. Därför är varje flaska försedd med numret på det fat den lagras i samt datum för buteljering. Varje fat ger 240 buteljer.

Woodford Reserve Bourbon
Art.Nr: 10104 — 399,00 kr
Whisky

Woodford Reserve Bourbon

Systembolagsnummer: 10104

Doften är bourbontypisk: mogen, fyllig, rund med inslag av ek, kol, vanilj och med en liten uns av kokos. Smaken är rund och mjuk i en harmonisk balans mellan de söta och torra ingredienserna.

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey
Denna produkt är inte tillgänglig för privatpersoner
Whisky

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey


Denna Straight Rye Whiskey finns endast till försäljning mot restaurang. Doften är intensiv och kryddig med tydliga toner av råg, samt inslag av svartpeppar, cassia bark samt en touch av marsipan, päron, äpplen och mandel. Smaken är intensiv med inslag råg, kryddpeppar, mint, melass och honung.

Sist men inte minst provar vi något från Woodford som inte finns till försäljning i Sverige.

Kategori

Relaterat Innehåll