Att välja vin till vegetarisk mat. | folk o folk

Att välja vin till vegetarisk mat.

Onsdagen den 7 mars kl 18.15
Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm

Vegetarisk middag

År 2016 var 8% av den svenska befolkningen vegetarianer eller veganer och en mätning 2017 visade att en tredjedel i åldern 15-24 klassade sig som vegovänner, det vill säga vegetarian, vegan eller flexitarian.

Den senare gruppen det vill säga de som gör ett aktivt val att äta mer vegetariskt, samtidigt som man fortfarande äter livsmedel från djurriket har ökat avsevärt i alla åldersgrupper. Men det gäller att tänka till när man skall välja viner till vegetarisk mat. Vi går grundligt igenom hur man finner de ljuva föreningarna och din guide genom provningen är Mats Claësson från folk o folk som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

Antalet platser är begränsat.

Evenemanget kostar 450 kr per person och vi kommer att prova 7 utvalda viner, i priset ingår en vegetarisk varmrätt; Kronärtskockslasagne med Karl Johansvamp, belugalinser, svartrot samt en rostad vitlöksvelouté med vin därtill. Efter provningen kommer det även att finnas ytterligare 8 utvalda produkter för egen provning. Provningsavgiften skall sättas in på Bankgiro 5343-0575 senast tre dagar innan provningsdatum.

ANMÄL DIG HÄR >>

Pasqua Chardonnay Grillo Organic
Art.Nr: 12438 — 75,00 kr
Vitt vin

Pasqua Chardonnay Grillo Organic

Systembolagsnummer: 12438

Pasqua Chardonnay Grillo Organic har en är medelstor och fint fruktig med inslag av melon, persika, päron och toner av mandel samt citrus. Vinet är torrt, friskt och fräscht med bra fruktighet och fin balans.

Passar till lätta och medelkraftiga rätter. 

Gustave Lorentz Evidence Pinot Gris Biologique
Art.Nr: 75542 — 129,00 kr
Vitt vin

Gustave Lorentz Evidence Pinot Gris Biologique

Systembolagsnummer: 75542

Evidence Pinot Gris Biologique har en medelstor doft med inslag av gula plommon, gul melon och en touch av honung. Smaken är torr och fräsch med lätt vaxighet, inslag av gula plommon, mandarin och mineral i avslutet.

Vinet är perfekt att servera tillsammans med medelkraftiga och kraftigare vegetariska rätter. 

Gustave Lorentz Riesling Burg
Art.Nr: 75756 — 169,00 kr
Vitt vin

Gustave Lorentz Riesling Burg

Systembolagsnummer: 75756

Gustave Lorentz Riesling Burg har en tydlig doft av äpple, citrus, petroleum, och mineral. Samma karaktäristik går igen i smaken, som även är stram och frisk. Vinet har en mycket lång eftersmak.

Passar utmärkt som apéritif eller till lättare rätter. 

Château Vignelaure Rosé 2016
Art.Nr: 95240 — 149,00 kr
Rosévin

Château Vignelaure Rosé 2016

Systembolagsnummer: 95240

Château Vignelaure Rosé 2016 har en lätt rosa färg. Doften är intensiv och bjuder på toner av skogsbär, persika och mogen grapefrukt. Mycket välbalanserad i smaken med en fräsch och elegant karaktär av mynta, mogna stenfrukter och med ett lätt kryddigt avslut.

Passar fint till rätter inspirerade av medelhavet, exempelvis risotto.

Boira' Organic Sangiovese, 750ml
Art.Nr: 32431 — 95,00 kr
Rött vin

Boira' Organic Sangiovese, 750ml

Systembolagsnummer: 32431

Boira' Organic Sangiovese har en ungdomlig, bärig och fruktig doft med toner av körsbär, lakrits, fat och vanilj. Smaken är fruktig med drag av mörka körsbär, örter, kanel och vanilj.

Passar utmärkt till smakrika pastarätter samt lätta och medelfylliga rätter. 

Pasqua Nero d'Avola Shiraz Organic
Art.Nr: 75621 — 75,00 kr
Rött vin

Pasqua Nero d'Avola Shiraz Organic

Systembolagsnummer: 75621

Pasqua Nero d'Avola Shiraz Organic har en medelstor och fruktdriven doft med inslag av mörka plommon och björnbär samt kryddor. Smaken är mjuk och behaglig med inslag av mörka bär, kanel och kryddnejlika.

Passar utmärkt till pasta samt mogna ostar på får eller ko. 

Vegologica Malbec
Art.Nr: 2220 — 89,00 kr
Rött vin

Vegologica Malbec

Systembolagsnummer: 2220

Vegologica Malbec har en medelstor doft med inslag av mörka bär, blå plommon, fat och kryddor. Smaken är fruktig med trevlig balans och inslag av mörka frukter, fat och krydddor.

Vinet passar utmärkt till grillade, ugnsbakade och mustiga vegorätter. 

Kategori

Relaterat Innehåll