Pumpasallad med parmesan och skinkchips.

En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc. Skinkchipsen tillför fin sälta till pumpasalladen och vinet, ta den sortens skinka du gillar bäst!
Pumpasallad
Rating
4 portioner
45 min

Pumpasallad med parmesan och skinkchips

ca 1 kg Butternuttpumpa
1/2 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
150 g skinka i tunna skivor
2 dl sötmandel
200 g ruccola
100 g parmesanost
1. Skala och skär pumpan i bitar.
2. Blanda pumpa med olja, salt och peppar.
3. Lägg pumpan på en plåt och baka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan mjuknat och börjar få färg.
4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut skinkskivorna på plåten.
5. Torka skinkan i ugnen på 225°C i cirka 8 minuter. Ta ut och låt svalna på hushållspapper.
6. Hacka sötmandeln grovt och blanda ruccola, hyvlad parmesan och den rostade pumpan till en pumpasallad. Bryt skinkchipsen i mindre bitar och strö över pumpasalladen.
Systembolagsnummer: 5401 69,00 kr

Härligt fruktig med inslag av päron, aprikos, gula äpplen och lime. Smaken är torr, fräsch och fruktig med en elegant syra och passar utmärkt till denna pumpasallad.

Linnéas nyårsmeny:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager