Cecilia Beretta Terre di Cariano Amarone della Valpolicella Classico 2012 | folk o folk
Cecilia Beretta Terre di Cariano Amarone della Valpolicella
Välj butik Välj Systembolaget butik Finns i lager i vald butik Kan beställas till din butik Cecilia Beretta Terre di Cariano Amarone della Valpolicella Classico 2012 Vilka butiker har drycken?
Beställningsinformation
Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Rött vin
  • Sortiment
    Systembolaget ordinarie sortiment
  • Volym
    750 ml
  • Alkoholhalt
    15.5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Flaska 750 ml
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Corvina
    Rondinella
    Corvinone
    Croatina
    Oseleta
  • Sockerhalt
    10 gram/liter

Cecilia Beretta Terre di Cariano Amarone della Valpolicella Classico 2012

Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Rött vin
  • Sortiment
    Systembolaget ordinarie sortiment
  • Volym
    750 ml
  • Alkoholhalt
    15.5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Flaska 750 ml
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Corvina
    Rondinella
    Corvinone
    Croatina
    Oseleta
  • Sockerhalt
    10 gram/liter
Ursprung
Italien, Venetien, DOC Amarone della Valpolicella

Årgång
2012

Pris inkl. moms
319,00kr

Systembolaget nr.
3122

Beskrivning

Cecilia Beretta Terre di Cariano Amarone har en utvecklad, kryddig doft med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, romrussin, choklad och lakrits. Smaken har fin balans med bra smaklängd med inslag av mörka körsbär, kanel och fat.

Rekommendation

Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter och utvalda lagrade hårdostar. Varför inte ört- och rödvinsmarinerade lammkotletter med rostad amadinepotatis och rödvinssås.

Lagring

Kan lagras och utvecklas ytterligare några år.

Produktion

Druvorna som växer inom Valpolicella Classicoområdet har framställts enligt den klassiska amaronemetoden, där druvklasarna har handplockats i slutet av september för att sedan torkas i välventilerade lokaler fram till februari. Därefter har de krossats och jäst under 25-30 dagar Efter pressningen sker den malolaktiska jäsningen i ståltank för att sedan överföras till fat. 70 procent av vinet lagrades på ek- och körsbärsfat. resterande del vin förvarades på större ekfat under cirka 14-16 månader för att sedan avslutas med minst 6 månader på flaskan..

Kul att veta

Egendomen Cecilia Beretta grundades under 1980-talet och ligger i den vackra byn Mizzole i Valpolicella. Namnet kommer från Villa Beretta som byggdes av Greve Giuseppe Beretta under 1600-talet. Greven var känd både som borgmästare i Verona, men även som agronom och poet. Familjen Pasqua har ägt vingårdar runt egendomen redan sedan slutet av 1940-talet och 1998 skapade Pasqua ett center för forskning om vinodling och vintillverkning tillsammans med det lokala universitetet.  Under namnet Cecilia Beretta säljs viner av högsta kvalitet från olika delar av Venetien.

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager