Doften i Nederburg 1791 Cabernet Sauvignon är fruktig med inslag av mörka frukter, mörk choklad och en ton av ek i bakgrunden. Smaken är fruktig och behaglig med inslag av mörka frukter, bär och en kryddig ton av eken.
Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte svampbiffar med gräddsås och citronbakade rotfrukter.
Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar
Druvorna som skördas för hand och med maskin kommer från Paarl och Wellington. Vinstockarna planterades mellan 1990 och 1998 på en altitud mellan 50-100 m.öh. och stockarna fick som viss konstbevattning. Jordmånen är rik på komposterad granit.
Druvorna krossades och jästes vid en temperatur av 25° C -28°C under 2 veckor. Vinet lagrades i ekfat under 12 månader.
Nederburg grundades redan 1791 när den tyske immigranten Philippus Bernadus Wolvaart köpte 47 hektar mark utanför Kapstaden. Hans vision om att förvandla marken till vinodlingar verkade dåraktig. Det fanns vid den här tiden redan ett för stort utbud av vin i Sydafrika och spänningar mellan Holland och Frankrike försvårade dessutom exporten till Europa. Det var ett massivt åtagande men Wolvaart var fast besluten att det var på den här platsen han skulle sätta ankar och bygga ett ”Manor House” till sin familj. Wolvaart döpte stället till Nederburg och började dedikerat att producera vin i liten skala. Vinserien 1791 är en hyllning till Philipus Wolvaart och hans gärningar.