Pasqua Superiore Ripasso Famiglia | folk o folk
Pasqua Superiore Ripasso Famiglia
Beställningsinformation
Pasqua Superiore Ripasso Famiglia
Detaljerad fakta
 • Produkttyp
  Rött vin
 • Volym
  750 ml
 • Alkoholhalt
  12.5 %
 • Producent
 • Bolag
 • Förpackning
  Helflaska 750ml (vin)
 • Druva
  Corvina
  Rondinella
  Corvinone
  Negrara
 • Sockerhalt
  8,5 gram/liter
Ursprung
Italien, Venetien, Valpolicella

Årgång
2013

Beskrivning

Nyanserad och kryddig doft med inslag av rostade fat, körsbär, mörka bär, örter och vanilj. Smaken är fint balanserad med inslag av fat, körsbär, björnbär, örter och lakrits.

Rekommendation

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter och pasta. Varför inte helstekt rödvinsmarinerad ryggbiff med gräddig gorgonzolasås samt polenta.

Lagring

Kan lagras och utvecklas ytterligare ett par år.

Produktion

Druvorna växer på sluttningarna vid Valpantena som är de östra delarna av Valpolicella. Efter skörd, som brukar ske i slutet av september, pressar man och avstjälkar druvorna. Sedan jäser musten kontrollerat vid 25-26°C. Man pumpar vinet över skalmassorna var åttonde timme för att bland annat extrahera färgämnen och tanniner. Efter det låter man vinet mogna på ståltank till februari, varefter man låter vinet jäsa ännu en gång men nu tillsammans med torkade skal från amaronetillverkning. Det färdiga vinet lagras på ekfat i olika storlekar och med olika rostning i några månader innan buteljering. Lagring under 2-3 månader följer sedan på flaskan.

Kul att veta

År 1925 i den vackra staden Verona grundade bröderna Pasqua ett vinföretag. Idag 90 år senare är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer. I dag drivs firman av tre bröder i den andra generationen, Carlo, Umberto och Giorgio. Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice som byggdes i Valpantena 2007. Här produceras välkända viner som Amarone, Rispasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA. Under senare år har Pasquas portfölj av välbalanserade viner till ett mycket konkurrenskraftigt pris utökats med viner från Apulien och Sicilien.