Ruffino Riserva Ducale

Beställ här:

155 SEK
Vi på folk o folk och Altia åtar oss att skydda dina personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att lämna dina personuppgifter här accepterar du vår personuppgiftspolicy.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva DOCG 2013

En ursprungstypisk modern Chianti med klassisk krydda och elegans. I doften märks körsbär, kryddor, lakrits och kakao. I smaken kommer fina syror fram tillsammans med mörka körsbär och genuin toskansk tanninstruktur.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva DOCG 2013 (750 ml)

Alk: 13,5 % | Art.nr: 79652 | Pris: 155 kr

Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot

 

En äkta Chianti

En Chianti Classico måste ha minst 80% Sangiovese-druvor och man tillåter endast vissa specifika sorter att komplettera Sangiovese i blandningen.

Vinet måste även ha lagrats i minst 24 månader på fat och ytterligare minst 3 månader på flaska för att få klassificeringen.

Prisad Chianti

Varje årgång av Ruffino Riserva Ducale får fina utmärkelser:

Livets Goda, november 2017 - 90 LGP

Munskänken, nr 6 2017 - Mycket bra vin och prisvärt

Gilbert & Gaillard Wine Guide - Gold 

James Suckling - 91 p

BISTECCA ALLA FIORENTINA

  • Klicka på Beställ-knappen vid de produkter du vill beställa. Du skickas då vidare till Systembolagets hemsida.

  • På systembolaget.se loggar du in eller skapar ett konto om du inte redan har ett. Lägg de produkter du vill köpa i varukorgen och slutför köpet. Systembolaget skickar en orderbekräftelse till din e-postadress.

  • Varorna skickas till det Systembolag eller ombud som du valt. När varorna anlänt till butiken får du ett SMS eller ett e-mail. Det tar normalt 5–6 dagar.