Snaps till festliga tillfällen

Snaps till festliga tillfällen och högtider

Under vårens högtider när vi är lediga, är vi många som firar med extra god mat och dryck.

Det är ofta då man går från arbete till ledighet och kanske firar man också något extra som födelsedag, nationaldag, dop eller bröllop.

Snaps, sill, smör, ost och bröd är ett signum för högtidsmat och god mat kräver som bekant goda drycker. Därför vill vi tipsa om fyra snapsar som passar utmärkt till högtidstillfället.

O.P. Anderson Aquavit

Sill i alla dess former kan vara en av de godaste maträtterna på det svenska smörgåsbordet.

Den syrliga och lite söta inläggningen gifter sig perfekt med den klassiska svenska akvavitkryddningen kummin, anis och fänkål. O.P. Anderson är en symbol för klassisk god snapskultur och ett klockrent val vid ett högtidligt firande.

O.P. Anderson Björk

En elegant akvavit med smakmässiga rötter i den välbekanta kumminkryddningen. Den kompletteras med finstämda och friska toner av citron, enbär och björkträ.

O.P Anderson Björk är finfin till det klassiska och också superb till löjrom och ostron.

Herrgårds Aquavit

Den lagrade Herrgårds Aquavit är som gjord för högtider.

Den lätt rökiga whiskytonen, kompletterat av smakerna från sherryfaten där den mognat och den avrundade kryddigheten, gör den till en perfekt kompanjon till alla rökta rätter.  

O.P. Anderson Klar

En högtidsmåltid innehåller ofta eleganta rätter med lax och skaldjur som till exempel toast skagen och då är den dillkryddade O.P. Anderson Klar det optimala valet.

Snapsvisor till festliga tillfällen

Här hittar du ett vishäfte där vi samlat de mest klassiska snapsvisorna som passar bra till alla festliga tillfällen. Bara att skriva ut och dela ut till gästerna.