Varm grönkålssallad med lax.

Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!

Varm grönkålssallad
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225701

123,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Grönkål har länge funnits på våra svenska julbord, men de senaste åren har den verkligen fått ett uppsving och är en otroligt populär kålsort! Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination! Varm grönkålssallad är verkligen ett måste på julbordet!

Ingredienser

  • 500 g grönkål

  • 1 vitlöksklyfta

  • Smör

  • Salt

  • 300 kallrökt lax

  • 2 svenska äpplen, gärna sorten Ingrid Marie

  • 1 granatäpple

Gör så här

    1. Skär bort den tjocka mittnerven på grönkålen. Hacka bladen grovt.

    2. Hetta upp en stekpanna med smör, pressa i vitlöken och låt steka med en liten stund.

    3. Lägg sedan i grönkålen och låt steka i cirka 5 minuter.

    4. Skär laxen i skivor.

    5. Skär äpplena i bitar och kärna ur granatäpplet.

    6. Blanda den varma grönkålssalladen med lax, äpple och granatäpplekärnor. Servera direkt.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

123,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Reserve är ett torrt och friskt vitt vin med inslag av honung, som passar fint att dricka till varm grönkålssallad.

Recept: Linnéa Seidel