Viggos åsikter | folk o folk
Viggos åsikter
Vinnarna på White Guides mästarklasslista 2017

Sveriges bästa krogar enligt White Guide.

Nyligen presenterade krogguiden White Guide sin lista över Sveriges bästa krogar. White Guide har, precis som Dagens Industri, ett system där krogarna får poäng på mat, miljö och service. Detta system skiljer sig från exempelvis Guide Michelin och Dagens Nyheter som är mer generella och delar ut stjärnor och enklare betyg. White Guide vill inte bara skilja agnarna från vetet, de vill utse den absolut bästa.

Målningen sista måltiden av Leonardo Da Vinci

Receptet på en lyckad middagsbjudning!

Vilken känd person skulle du helst vilja äta middag med? Frågan ställdes nyligen av färdigmatföretaget Dafgård till 1002 svenskar. Leif GW Persson är inte oväntat etta. På listan finns även Alicia Vikander, Drottning Silvia och Zlatan. När svenska folket får välja fritt i frysdisken tar de helst en pizza. Färdigmat äter vi oftast på lunchen... Dafgård hade kunnat fråga mig om detta istället och fått samma svar. 

Viggo Cavling

Viggo ifrågasätter guidens relevans.

folk o folks chefredaktör guidar dig i världens mest upphöjda restaurangguide.

Douglas och Jonatan i matstudion

Länge leve mellanklasskrogarna.

De senaste åren har vi i Stockholm fått ett gäng fantastiska krogar i mellanklassegmentet. En krog som verkligen lyckats etablera sig här är Urban Deli. Jag går ofta till moderkrogen vid Nytorget på Södermalm, men jag tycker faktiskt att Urban Deli på Sveavägen är ett snäpp bättre när det kommer till leverans i fullsatt lokal.