Makalöst god vildsvinsgryta kryddad med choklad

Vildsvinsgryta med choklad.

Mimi Jonsson bjuder här på sitt makalöst goda recept på vildsvinsgryta kryddad med choklad.
Vildsvinsgryta
Rating
4 portioner

Vildsvinsgryta med choklad

1 kg vildsvinskött
200 gram rökt tärnad bacon
1 morot
70 gram mörk choklad från Chicolat
1 liten burk med tomatpuré
60 gram mjöl
1 liter rödvin
100 gram smör
En skvätt olivolja
1 bukett kryddor (timjan, lagerblad, salvia och rosmarin)
2 vitlöksklyftor
1 lök
pepparkorn av fem sorters peppar
1. Dagen innan:
2. Skala, tvätta och skär morot och lök i bitar. Skala och hacka vitlöken.
3. Skär köttet i bitar. Lägg det i en djup skål.
4. Tillsätt morot, lök och vitlök, sedan kryddorna och pepparkornen.
5. Häll på det röda vinet, täck med en plastfolie och låt marinera i 24 timmar.
6. Dagen efter:
7. Stek kött och bacon i en panna med en blandning av olivolja och smör.
8. Pudra mjöl över köttet och rör om.
9. Häll över marinaden (vin, morot, lök och kryddorna) samt det lilla glaset konjak. 
10. Tillsätt choklad och tomatpuré. Låt det sjuda på låg värme i 2 timmar.
11. Servera gärna den gyllene grytan med tagliatelle.

I glaset till vildsvinsgrytan:

Systembolagsnummer: 72320 89,00 kr

Vinet är fylligt med fin fruktighet och mjuka behagliga tanniner. I eftersmaken som har bra längd finner man björnbär, körsbär, sötlakrits och färska örtkryddor.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager