Vildsvinsgryta med choklad från ny bok om smaker och passion
Kategori

Vildsvinsgryta med choklad från ny bok om smaker och passion.

Ett härligt recept på fransk vildsvinsgryta med choklad från chokladentreprenören Sofia Rydemalms nya boken CHICOLAT - Passion, choklad & böljande landskap.

Vildsvinsgryta med choklad

Följ med chokladentreprenören Sofia Rydemalm på en fantastisk inspirationsresa där hon hittar spännande smakkombinationer och skapar nya recept. Du hittar detta i hennes nya bok CHICOLAT - Passion, choklad & böljande landskap.

Sofia åker runt i Frankrike bland vinmakare och matproducenter och upplever såväl storslagna miljöer som smaksensationer. Hon besöker bl.a. den storslagna vinproducenten Château Vignelaure. Boken bjuder på inspiration av passionerade personligheter, härliga chokladrecept och vackra bilder av fotograf Anna Huerta.

Sofia Rydemalm blev förälskad i en fransman, flyttade från Stockholm till den lilla franska ön Belle Île och startade en chokladfabrik. Nu bor hon i Paris och arbetar med choklad för både den franska och svenska marknaden. Hon har ett eget varumärke och tar löpande fram chokladsortiment åt andra. Dessutom utbildar hon sig till sommelier. I boken får vi ta del av hennes intressanta samtal med passionerade matproducenter och personligheter, vackra bilder från Frankrike och naturligtvis hennes bästa recept! Läsaren serveras också tips på härliga kombinationer, dryckestips samt inspirerande personliga texter.

CHICOLAT - Passion, choklad & böljande landskap är en härlig upplevelse- och receptbok som stimulerar såväl sinnet som smaklökarna. 
Den handlar om smaker, passionen som driver människor att vilja göra goda saker. Och choklad så klart! Här delar även stjärnkocken Mathias Dahlgren och folkkära Johanna Westman med sig av sina tankar om smak och inte minst av sina favoritrecept. Även folk o folks dryckesexpert Mats Claësson berättar om hur man kombinerar olika smaker på bästa sätt! 

Vi bjuder här på ett recept från boken, skapat av vinmakaren Sigvard Jonssons fru Mimi på Château Vignelaure:

Mimis vildsvinsgryta med choklad

Ingredienser:

1 kg vildsvinskött
200 gram rökt tärnad bacon
1 morot
70 gram mörk choklad från Chicolat
1 liten burk med tomatpuré
60 gram mjöl
1 liter Château Vignelaure 2011
1 litet glas cognac
100 gram smör
En skvätt olivolja
1 bukett kryddor (timjan, lagerblad, salvia och rosmarin)
2 vitlöksklyftor
1 lök
Pepparkorn av fem sorters peppar

Så gör du:

Dagen innan:

1. Skala, tvätta och skär morot och lök i bitar. Skala och hacka vitlöken.

2. Skär köttet i bitar. Lägg det i en djup skål.

3. Tillsätt morot, lök och vitlök, sedan kryddorna och pepparkornen.

4. Häll på det röda vinet, täck med en plastfolie och låt marinera i 24 timmar.

Nästa dag:

5. Stek kött och bacon i en panna med en blandning av olivolja och smör.

6. Pudra mjöl över köttet och rör om.

7. Häll över marinaden (vin, morot, lök och kryddorna) samt det lilla glaset konjak. 

8. Tillsätt choklad och tomatpuré. Låt det sjuda på låg värme i 2 timmar.

9. Servera gärna den gyllene grytan med tagliatelle.

I glaset till vildsvinsgrytan:

Systembolagsnummer: 75400 249 kr

Servera gärna samma vin till grytan som är i den. Château Vignelaure 2011 har en stor och generös doft av svarta vinbär och andra mörka bär samt lakrits. Smaken är idag ung men också stor med härligt generös frukt, fina syror och precis lagom dos tannin.

För att uppleva vinets hela potential bör det dekanteras och serveras i stora glas. Kan drickas nu men fortsätter att utvecklas och förbättras i minst 10 år.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager