Äta ute i sommar.

Röda Villan

Stockholms bästa uteserveringar.


Hör du till dem som är kvar i Stockholm över sommaren eller besöker du huvustaden på semestern? Njut då av årstiden och besök någon av alla härliga uteserveringarna som staden bjuder på. Vi tipsar här om några av våra favoriter.

Läs mer »
Uteserveringar i Uppsala

Besök några av Uppsalas uteserveringar.


Uppsala myllrar av liv även på sommaren då massa härliga uteserveringar uppkommer runtom i staden. folk o folk har botaniserat lite bland utbudet och gjort nedslag hos den lokala restauranggruppen Svenssons krogar, vars krogar ligger i unika byggnader.

Läs mer »

Recept med vintips.

folk o folk tipsar

Goda viner till sommaren

Goda viner till sommaren.


Sill, grill och chill! Snart är det dags att kicka igång sommaren med midsommarfirande och dans runt midsommarstången. Vi har plockat fram några trevliga viner som passar utmärkt till sommarens dukade bord. Du hittar tipsen här nedanför. Glad sommar!

Läs mer »

Prisat i pressen.

Välja vin till mat

Tre viner till sill

Vin till sill.


En väl vald akvavit eller annat kryddat brännvin tillsammans med öl är det traditionella valet till sill i olika former. Men om du hellre vill dricka vin till sill ger vi dig de bästa tipsen.

Läs mer »

Matprat.

Johan Jureskog vid grillen

Johan Jureskogs bästa grilltips.


Sommar är grillentusiasternas högsäsong. Men hemma hos ”Sveriges köttkung” kocken Johan Jureskog står grillarna ute året om. folk o folk tog ett snack med den välrenommerade kocken och passade på att be om lite grilltips.

Läs mer »
Vinpussel över Italien

Vinpussla i sommar.


Företaget Water & Wines producerar vackra pussel som lär dig massor om vin. Allt började med att sommeliern och grundaren Yamit Viitaoja fick covid och behövde något att göra.

Läs mer »