Västerbottensflarn med vispad smetana.
Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.
När ostflarnen fortfarande är varma stansar jag ut rundlar med hjälp av ett kakmått. Men det är inget måste.
Jag gjorde en vegetarisk topping med vispad smetana, dill, tångkaviar och salladslök. Du kan självklart toppa även med räk- eller kräftstjärtar om du känner för det. Eller varför inte finstrimlat renkött?
/Linnéa
Västerbottensflarn med vispad smetana:
Ingredienser
150 g riven Västerbottensost
200 g smetana
2 msk finhackad dill
1 tsk färskpressad citron
skal från 1/2 ekologisk citron
20 g tångkaviar
salladslök
färsk dill
granatäpple
Gör så här
Lägg ut små högar av ost på en bakplåtspappersklädd plåt. Provgrädda gärna ett ostflarn först för att se hur mycket de flyter ut och anpassa mängden ost därefter.
Grädda ostflarnen i 175°C i cirka 7-10 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn så håll koll att de inte bränns vid!
Stansa ev. ut rundlar med ett kakmått ur de varma ostflarnen om du önskar. Låt svalna helt på plåten.
Vispa smetanan fluffig. Tillsätt dill och citron. Blanda om väl. Montera en tyll på en spritspåse och fyll den med smeten.
Spritsa ut smeten på de avsvalnade ostflarnen. Dekorera med tångkaviar, färsk dill, finhackad salladslök och granatäpplekärnor.
Dryck till ostflarnen:
True Colours Cava
111,00 kr
Den här goda, prisbelönta cavan gör sig allra bäst i ett traditionellt flöjtglas där bubblorna får visa sin sanna elegans. Vinet är torrt med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.
Pata Negra Cava Brut
71,00 kr
Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.
Recept: Linnéa Seidel