Cecilia Beretta Brognoligo Soave Classico har en medelstor doft med fina inslag av kamomill, tropiska frukter och en klädsam fläkt av fat. Smaken är torr och fruktig med inslag av kamomill, tropisk frukt och mandel.
Vinet kan med fördel avnjutas som sällskapsdryck eller till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Varför inte en gräddig pasta med vitvinsås och grillade havskräftor.
Vinner inte nämnbart på lagring
Druvorna kommer från det lilla området Brognoligo som ligger inom appellation Soave Classico och vingårdarna ligger cirka 250 meter över havet. I det här fallet är stockarna 20-30 år gamla. Druvorna får delvis torka på stockarna cirka 2-3 veckor innan de skördas för hand. Alkoholjäsningen genomförs på rostfria ståltankar under 15 dagar vid en temperatur av 15-17°C. Innan jäsningen är avslutad överförs en del av musten till 225 liters fat där alkoholjäsningen avslutas och den malolaktiska jäsningen genomförs. Resten av vinet som finns kvar i tanken kyls ner för att undvika den malolaktiska jäsningen. De två vinerna blandas sedan och får vila under cirka 2 månader i ståltank med jästfällningen.
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 21/12 Kl 10.00, som en förmån för våra läsare och medlemmar i folk o folk har vi lagt denna produkt med ett dolt beställningssortimentnummer. Om du vill hitta produkten på Systembolagets hemsida måste du slå in detta nummer: 5001601
Egendomen Cecilia Beretta grundades under 1980-talet och ligger i den vackra byn Mizzole i Valpolicella. Namnet kommer från Villa Beretta som byggdes av Greve Giuseppe Beretta under 1600-talet. Greven var känd både som borgmästare i Verona, men även som agronom och poet. Familjen Pasqua har ägt vingårdar runt egendomen redan sedan slutet av 1940-talet och 1998 skapade Pasqua ett center för forskning om vinodling och vintillverkning tillsammans med det lokala universitetet. Under namnet Cecilia Beretta säljs viner av högsta kvalitet från olika delar av Venetien.