Whisky och ädla destillat | folk o folk
Whisky och ädla destillat
Koskenkorva Foraged Vodka

Premiumvodka i fågelholk.

Koskenkorva Foraged Vodka är en ny premiumvodka som hyllar byn Koskenkorvas långa vodkatraditioner. Med smakinslag av tall och björk tas vodkaentusiasten på en smakresa till den finska naturen. Den vackert utformade flaskan är ett unikt konstverk och vodkans presentförpackning i rustikt trä med läderhandtag kan användas som en fågelholk.

Whiskyprovning

Exklusiv maltwhiskyprovning – det handlar om faten.

19 april i Göteborg och 26 april i Stockholm provar vi single malt whisky som lagrats på olika typer av fat. Vi kommer att prova åtta intressanta maltwhiskysorter - bland annat tre olika limited editions som släpps den 12 april.

Mr Bernhard Schaffer

Vinn biljetter till En Öl och Whisky Mässa.

Den 6-7 april 2018 arrangeras En Öl & Whiskymässa på Svenska Mässan i Göteborg. Nu har du chansen att vinna två biljetter.

Vattenkanna pipett och whiskyglas

Vinner all sprit på att "vattnas"?

Kanske är det den mest diskuterade frågan när det provas whisky: bör man späda med vatten, och i så fall hur mycket? Det finns flera anledningar – vissa mer faktabaserade än andra – till varför whiskyn i glaset kan gynnas av att man tillsätter vatten. Men om jag nu tycker att min whisky kan bli bättre av några droppar vatten, borde inte samma sak gälla för cognac, calvados och andra fatlagrade spritsorter? En kulen februarikväll när det snöblandade regnet letade sig ned under jackkragen, bjöd jag in en grupp vänner till en annorlunda provning för att undersöka saken.

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available