The Epicurean har en medelstor doft med inslag av malt, citrus, blommor och färska örter. Smaken har trevliga inslag av kandisocker, grillad citron, kryddor, timjan, persika och hårda fruktkarameller. I avslutningen finner man toner av örter, mandel, nyklippt gräs och karamelliserat socker.
Kul att veta
Douglas Laing adderar nu en låglands malt i sin "Remarkable Regional Malt" serie, där Timorous Beastie (The Highlands), Scallywag (Speyside), Rock Oyster (The Islands) and Big Peat (Islay) funnits sen tidigare.Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Några av de finaste och mest högkvalitativa whiskysorterna som går att få tag i. Man blandar och buteljerar med stort engagemang och med väldig fingertoppskänsla.