Dessa smarriga kokosplättar är en thailändsk dessert som ofta brukar säljas i gatustånd. Receptet kommer från kokboken Thai! På 30 minuter av Wichudaporn Chaiyasaeng.
Det här är en efterrätt som säljs på gatorna i Thailand. För det mesta är det äldre människor som brukar stå och steka dessa thailändska kokoksplättar. Man köper ett par stycken och äter som kakor. Wichudaporn Chaiyasaengs goda recept kommer från hennes kokbok "Thai! På 30 minuter".
Häll rismjöl, socker och kokosgrädde i en stor skål och vispa ihop till en tjock smet.
Blanda i den rivna kokosen.
Häll lite olja i en stekpanna med non-stickbeläggning och smörj in ytan sparsamt med hjälp av hushållspapper. Hetta upp till medelvärme.
Ta ½ deciliter smet och klicka ut den i pannan. Lägg i några klickar till, men stek inte för många åt gången.
Platta till klickarna litegrann efter ett par minuter och vänd på dem. De ska ha fått lite färg på undersidan. Platta försiktigt till dem igen och stek varje plätt i totalt 8–9 minuter.
Smörj pannan med lite olja igen och upprepa proceduren tills du använt upp all smet.
Låt plättarna svalna.
Recept: Wichudaporn Chaiyasaeng
Mama phad bekhxn är en thailändsk rätt och består av snabbnudlar med wokad fläskytterfilé och receptet kommer från kokboken Thai! På 30 minuter.
Läs merEn thailändsk rätt bestående av ångade stora räkor med smakrika glasnudlar och chilidipp från kokboken "Thai! på 30 minuter".
Läs merVår dryckesexpert lär dig att välja vin till thailändsk mat och ger tips på viner i olika prisklasser till kökets olika smakinriktningar.
Läs merfolk o folk har pratat med Wichudaporn Chaiyasaeng, som i början av april kom tvåa i Sveriges Mästerkock-finalen i TV4.
Läs mer