Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.

En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?

Oststänger till midsommar, med Västerbottensost.

0 h 25 min

Ljuvliga, smakrika oststänger med västerbottensost som doppas i en god gräslöksdipp. Jag använder ett stort ark med smördeg till detta, så mycket enklare än de små smördegsplattorna. Kom ihåg att kavla ut degen lite när du vikt den. Då hålls fyllningen på plats när du skär den i remsor och tvinnar.

/Linnéa

Bubbel till oststängerna:

Recept: Linnéa Seidel

Silltårta med tre sorters sill.Silltårta

En spännande variant på silltårta som kan göras i portionsstorlek. Linnéa har använt tre sorters sill och hönökaka till denna skapelse, och till detta serverar vi gärna en god snaps!

Läs mer
Grillad tilapia med ruccolapesto.Grillad tilapia med ruccolapesto och ljummen sommarsallad.

Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.

Läs mer
Flapsteak med färskpotatis och sås.Grillad flapsteak med färskpotatis i foliepaket.

Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.

Läs mer
Rabarbersorbet med jordgubbar.Rabarbersorbet med mynta och limemarinerade jordgubbar.

Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.

Läs mer