Tips

Uteserveringar i Uppsala

Besök några av Uppsalas uteserveringar.


Uppsala myllrar av liv även på sommaren då massa härliga uteserveringar uppkommer runtom i staden. folk o folk har botaniserat lite bland utbudet och gjort nedslag hos den lokala restauranggruppen Svenssons krogar, vars krogar ligger i unika byggnader.

Läs mer »
Glasblåsare på Skansen

Glasblåsare för en dag.


Nyfiken på glasblåsning? På Stockholms Glasbruk på Skansen kan du prova på hantverket. folk o folk träffade ägaren och fick blåsa ett eget cocktailglas.

Läs mer »
Julklappstips whisky och calvados

Hårda paket för finsmakaren.


Vår whisky-tomte Christian bjuder på sina bästa tips på kluckande julklappar bland destillaten. En del finns i lager på Systembolaget, andra måste beställas till din butik. Systembolaget garanterar leverans innan jul om du beställer senast 9 december, dvs

Läs mer »
Viner med olika märkningar

Vad betyder märkningen?


Vi har ett antal symboler som vi hoppas hjälper dig att hitta det du söker och för att uppmärksamma dig på vilka drycker som är ett bra köp utifrån miljö och etiska aspekter. Här förklarar vi vad symbolerna innebär.

Läs mer »
Bok om prepping och författaren Anna Maria Stawreberg

Preppa och ha en låda mat i garderoben.


I samband med att de svenska hushållen får broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” har vi intervjuat författaren till boken ”Prepping – att hoppas på det bästa, men ändå förbereda sig på det värsta.".

Läs mer »
Brudpar utan skor

Tips inför bröllopssäsongen.


Buffé eller servering? Champagne eller mousserande? Frågorna är många inför den stundande bröllopssäsongen. Med hjälp av bröllopskoordinatorn Johanna Kajson reder vi ut vilka årets hetaste bröllopstrender är och hur brudparet ska tänka inför den stora dag

Läs mer »