Årets glögg från Blossa 2025 – en hyllning till Alpernas magi.
Årets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.
Läs mer »Här hittar du hela vårt utbud av glögg, både klassiska och nya smaker från klassikern Blossa och uppstickaren Glöet som producerar mousserande glögg.
Sökfilter
Årets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.
Läs mer »Sophia Natt och Dag är ny produktutvecklare på Blossa och har redan hunnit med allt från att lära sig monopolets intrikata spelregler till att ta fram ny glögg för de flera nordiska länder. Folk o folk fick en pratstund med henne om jobbet.
Läs mer »Receptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. I år har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserar originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.
Läs mer »Blossas årgångsglögg är alltid baserad på vitt vin, men efterfråga efter alternativ till den klassiska rödvinsglöggen har varit stor. Och Blossa har lyssnat! Nu kommer rödvinsglöggen Blossa Saffran & Apelsin.
Läs mer »Det har äntligen blivit dags att presentera årets glögg: Blossa 24! Och denna gång kantas årgångsglöggen av både mystik och tradition, då årets destination är Edinburgh i Skottland.
Läs mer »Men en ny, glänsande skrud intar den mousserande glöggen Glöet adventssäsongen 2023. I år lanseras även en ny produkt: Glöet Rosé Sparkling Glögg. Perfekt för dig som vill göra decembers firanden mindre murriga och mer uppiggande!
Läs mer »Åsa Orsvärn är Blossas egen Chief Blender och har gjort samtliga årgångsglöggarna bland annat. Här delar hon med sig av sina tips för den som vill göra hemgjord glögg i vinter.
Läs mer »2023 lanserades Blossa Citron & Hallon alkoholfri, samt den ekologiska Blossa vit vinglögg eko som kommer i tetraförpackning.
Läs mer »Den mousserande glöggen Glöet har fått en uppdaterad look.
Läs mer »Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs mer »Årets glögg 2023 från Blossa har hämtat inspiration från Stockholm med smaker som hallon och humle. Men skapandet av glöggen gick inte spikrakt. Vi pratade med Blossas Chief Blender om de oväntade bakslagen.
Läs mer »Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Äntligen är årets glögg, Blossa 23, här! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer »”B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa”, är en sångrad många känner igen från förr. Nu tar artisten och juldrottningen Sarah Dawn Finer ett omtag och gör sin egen version av den klassiska melodin.
Läs mer »Den klassiska kryddade glöggen har länge fått värma oss som den är, på sin höjd blandad med russin och mandlar. Men fler och fler upptäcker det kryddade vinets potential i drinkar och cocktails! Här har vi samlat festliga exempel på glöggdrinkar.
Läs mer »Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs mer »Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Läs mer »I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Har du rödvinsglögg över och är sugen på en drink? Gör Tina Shines vintriga version av Vodka Sour. Vi kallar den Sour Polaris - både god och svinnsmart!
Läs mer »Naranja, "apelsin" på spanska, är en tjock halsduk inspirerad av Blossa 21 och skapad med bara ett par enkla stygn. Här kan du beställa det vackra stickmönstret.
Läs mer »Hantverksglöggen 2021 med smak av apelsin och pomerans - en hyllning till vår nordiska hantverkstradition.
Läs mer »Blossa presenterade 2021 två spännande nyheter: Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.
Läs mer »Granen fanns på plats och glöggen var rykande varm. På hotell Haymarket by Scandic slog Blossa förra året upp dörrarna till Rum 24 – en jul-oas för alla som älskar julen lite extra. Självklart blev det en succé!
Läs mer »Blossa färdades 2021 till den spanska staden Valencia för att hitta inspiration till det årets smak - en hyllning till den solmogna apelsinen.
Läs mer »Traditionen med Blossa årgångsglögg startade 2003, och sedan 2011 reser Blossa varje år till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg.
Läs mer »Hur hantverksmässig är egentligen glöggtillverkning? Vi har fått en pratstund med Chief Blender, Åsa Orsvärn om arbetet med svenskarnas favoritglögg BLOSSA.
Läs mer »Bjud in till en härlig glöggträff med läckra tilltugg och ångande varm glögg. Vi har förslag på coronanapassade och annorlunda glöggmingel. Recept och tips.
Läs mer »Att glödga vin innebar att man dränkte en sockertopp i sprit och antände den så att sockret smälte ned i vinet. Blossas kryddmästare berättar mer om det kryddade vinet.
Läs mer »Många har efterfrågat Blossa 2010 med smak av saffran och 2020 lanserade Blossa en härlig vitvinsglögg med Blossas klassiska kryddor och toner av just saffran.
Läs mer »Blossa Sparkling & Spices Classic Red - en bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande rött vin.
Läs mer »Blossa 20 har rest till Marrakech och upptäckt det söta marockanska myntateet. Resultatet är en glögg med frisk smak av mynta och grönt te.
Läs mer »En fräsch och fruktig bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande vin. Smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och en frisk ton av citrus.
Läs mer »Vad sägs om saffransplättar med tranbärssylt, julsnittar med vedrökt karré och senapsröra, eller pepparkakor med mousse på ädelost, grädde och honung?
Läs mer »Vår skribent och matforskare Richard Tellström har grottat ner sig i advent och i hur våra traditioner vad gäller mat och dryck innan jul kom till.
Läs mer »Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer »Blossa skapade i samarbete med Miss Li en ny låt 2021. Låten "Den vintertid nu kommer" är en hyllning till vintern och en påminnelse om att värna om sina nära och kära.
Läs mer »Nya regelverk inom EU gör att glögg smaksatt med rom inte får kallas glögg. Därmed får inte den populära Trestjärniga Blossaglöggen spetsad med rom kallas glögg längre.
Läs mer »